Voorgerecht

Gestoofde escargots op duxelles van paddenstoelen

menu: september 2006

14 personen

hoofdingrediënten

42
st
escargots (petit gris)
7
sn
casinobrood
350
g
bospaddenstoelen
2
st
sjalotten
3
tn
knoflook
6
tk
tijm
2
pl
gandaham (gedroogd)
scheutje noilly prat

saus

100
g
witte champignons (fijngehakt)
2
pl
gandaham fijn gesneden
2
el
tomatenpuree
1
st
sjalotje
2
tn
knoflook
2
dl
room
noilly prat naar smaak

bereiding

  1. Droog 2 plakken Gandaham in de oven of de magnetron.
  2. Steek 14 rondjes uit het brood, besmeer ze met gesmolten boter en kleur ze aan beide kanten goudbruin.
  3. Snijd de bospaddenstoelen zeer fijn en stoof ze aan met de, eveneens zeer fijn gehakte, teentjes knoflook en sjalotjes en de takjes tijm.
  4. Dit mengsel, als het bijna droog is, afblussen met Noilly Prat en verder laten verdampen.
  5. Zweet voor de saus de sjalot, de knoflook, de champignons en de overige 2 plakken fijngesneden Gandaham aan in een beetje roomboter.
  6. Voeg de escargots toe en stoof even mee.
  7. Voeg de tomatenpuree toe en verwarm even
  8. Blus af met de Noilly Prat en de room.
  9. Laat nog iets inkoken en breng op smaak met peper en zout.

presentatie

  1. Verwarm de bospaddenstoelen en smaak ze af met peper en zout.
  2. Verdeel de duxelles over de broodrondjes.
  3. Verwarm de saus met de escargots en leg 2 escargots op elk rondje.
  4. Pureer de saus – bind eventueel bij – en schep ze over de broodrondjes.
  5. Versier met een stukje gedroogde Gandaham.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten