
hoofdingrediënten
verse vijgen
gepocheerde vijgen
14
st
verse vijgen
4
dl
rode wijn
100
g
suiker
2
st
kaneelstokjes
1
st
vanillestokje
crème Catalan
4
dl
melk
4
dl
room
175
g
suiker
2
st
kaneelstokjes
360
g
eidooier
2
st
citroen
rietsuiker
bereiding
- Vijgen: Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Zet een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de rode wijn, de suiker, de kaneelstokjes en het vanillemerg met stokje toe en breng aan de kook.
- Voeg de vijgen toe, breng opnieuw aan de kook en haal daarna van het vuur en laat de vijgen afkoelen in het vocht.
- Crème Catalan: Was de citroenen en rasp de schil.
- Verwarm de melk met de room, suiker, citroenrasp en de kaneelstokjes op laag vuur en laat dit 10 minuten trekken en zeef het mengsel.
- Klop de eidooiers los en voeg aan het melk-roommengsel toe. Breng al roerende tegen de kook aan tot het mengsel gebonden is en verdeel over 14 bakjes.
- Zet ze in de koeling tot gebruik.
presentatie
- Haal de vijgen uit de pan, snijd ze doormidden en leg ze op een bord. Giet er een beetje pocheervocht over.
- Strooi een beetje rietsuiker over de crème Catalan en brand met de brander de suiker.
- Zet de bakjes naast de vijgen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Banyuls Tradition Réserve 4 Ans


