Nagerecht

Gepocheerde vijgen met crème Catalaan

menu: december 2015

14 personen

hoofdingrediënten

verse vijgen

gepocheerde vijgen

14
st
verse vijgen
4
dl
rode wijn
100
g
suiker
2
st
kaneelstokjes
1
st
vanillestokje

crème Catalan

4
dl
melk
4
dl
room
175
g
suiker
2
st
kaneelstokjes
360
g
eidooier
2
st
citroen
rietsuiker

bereiding

  1. Vijgen: Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  2. Zet een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de rode wijn, de suiker, de kaneelstokjes en het vanillemerg met stokje toe en breng aan de kook.
  3. Voeg de vijgen toe, breng opnieuw aan de kook en haal daarna van het vuur en laat de vijgen afkoelen in het vocht.
  4. Crème Catalan: Was de citroenen en rasp de schil.
  5. Verwarm de melk met de room, suiker, citroenrasp en de kaneelstokjes op laag vuur en laat dit 10 minuten trekken en zeef het mengsel.
  6. Klop de eidooiers los en voeg aan het melk-roommengsel toe. Breng al roerende tegen de kook aan tot het mengsel gebonden is en verdeel over 14 bakjes.
  7. Zet ze in de koeling tot gebruik. 

presentatie

  1. Haal de vijgen uit de pan, snijd ze doormidden en leg ze op een bord. Giet er een beetje pocheervocht over.
  2. Strooi een beetje rietsuiker over de crème Catalan en brand met de brander de suiker.
  3. Zet de bakjes naast de vijgen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Banyuls Tradition Réserve 4 Ans

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten