Tapas

Gepaneerde champignons met alïoli

menu: december 2015

14 personen

hoofdingrediënten

champignons

gepaneerde champignons

28
st
middelgrote champignons
st
ui
2
tn
knoflook
2
dl
spaanse brandy
olijfolie
100
g
bloem
120
g
eiwit
200
g
paneermeel
zout en peper

aïolie

60
g
eidooier op kamertemperatuur
2
tn
knoflook
1
el
mosterd
50
ml
azijn
2
dl
zonnebloemolie
2
dl
olijfolie extra vergine
zout en peper

sla

100
g
mesclun sla
olijfolie extra vergine
balsamicoazijn

bereiding

  1. Gepaneerde champignons: Borstel de champignons schoon en snijd de ui en de knoflook fijn.
  2. Verhit olijfolie in een pan en bak de champignons met de ui en knoflook in ca. 5 minuten goudbruin, blus af met de Spaanse brandy en laat afkoelen.
  3. Verhit de frituur tot 180ºC.
  4. Paneer de champignons door ze eerst door wat bloem te halen, dan door losgeklopt eiwit en als laatste door paneermeel. Frituur ze goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Aïolie: Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn!
  6. Pers de teentjes knoflook uit.
  7. Meng de eidooiers met de mosterd, de azijn en de geperste teentjes knoflook, gebruik de staafmixer en voeg druppelsgewijs de olie en de olijfolie toe tot er een dik mengsel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Verdeel de aïolie over een aantal kleine bakjes. 
  9. Sla: Maak de sla aan met wat olijfolie en balsamicoazijn.

 

presentatie

 

  1. Snijd de helft van de gefrituurde champignons in tweeën.
  2. Leg wat aangemaakte sla op een groot bord (eventueel 2 borden) en leg hier de hele en halve champignons op.
  3. Serveer er de bakjes met aïoli bij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

ENATE Rosado, Viejo Marchante - Garnacha

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten