
hoofdingrediënten
800
g
zeeduivel (3 blokjes van ong. 15 g pp)
marinade
2½
dl
yoghurt
2
tn
knoflook
rood pepertje
gele currypasta naar smaak
zout en peper
½
st
limoen geraspt en uitgeperst
14
st
sereh
wortelcrème
500
g
winterwortel
3
dl
water
3
dl
azijn
300
g
suiker
1
st
sereh, gesneden
10
g
verse gember, fijn gesneden
peper en zout
kerriekoekjes
4
pl
filodeeg
eiwit
kerrie en zeezout
zonnebloemolie
bereiding
- Zeeduivel: Snijd de filet in 42 blokjes. Maak van alle ingredi?nten een marinade en voeg naar smaak de currypasta toe.
- Laat de vis zolang mogelijk in de marinade staan.
- Steek voor doorgifte 3 stukjes zeeduivel aan een stuk sereh en bak in de pan.
- Wortelcrème: Maak de wortels schoon en snijd in gelijke stukken.
- Doe de wortels samen met de overige ingredi?nten in een pan met deksel.
- Stoof de wortels gaar tot ze echt zacht zijn.
- Giet af (bewaar het vocht) en draai alles in de keukenmachine glad.
- Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om iets dunner te maken.
- Bewaar de crème in een spuitfles en zet voor uitserveren in warm water zodat de crème warm wordt.
- Kerriekoekje: Smeer 2 vellen filodeeg in met eiwit en leg hierop het tweede vel.
- Smeer daarna de bovenste plak in met zonnebloemolie en bestrooi licht met kerrie en zeezout (NIET TE VEEL ).
- Steek ronde koekjes uit met een steker.
- Leg de koekjes op een bakmat, leg er nog een bakmat bovenop en bak af bij 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn.
- Bewaar ze in een afgesloten doos.
presentatie
- Neem een langwerpig bordje en spuit hierop wat strepen wortelcr?me.
- leg hier de gebakken zeeduivelspies op.
- Garneer af met een kerriekoekje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


