Tussengerecht

Gemarineerde zeeduivel met wortelcrème en kerriekoekje

menu: januari 2011

14 personen

hoofdingrediënten

800
g
zeeduivel (3 blokjes van ong. 15 g pp)

marinade

dl
yoghurt
2
tn
knoflook
rood pepertje
gele currypasta naar smaak
zout en peper
½
st
limoen geraspt en uitgeperst
14
st
sereh

wortelcrème

500
g
winterwortel
3
dl
water
3
dl
azijn
300
g
suiker
1
st
sereh, gesneden
10
g
verse gember, fijn gesneden
peper en zout

kerriekoekjes

4
pl
filodeeg
eiwit
kerrie en zeezout
zonnebloemolie

bereiding

  1. Zeeduivel: Snijd de filet in 42 blokjes. Maak van alle ingredi?nten een marinade en voeg naar smaak de currypasta toe.
  2. Laat de vis zolang mogelijk in de marinade staan.
  3. Steek voor doorgifte 3 stukjes zeeduivel aan een stuk sereh en bak in de pan.
  4. Wortelcrème: Maak de wortels schoon en snijd in gelijke stukken.
  5. Doe de wortels samen met de overige ingredi?nten in een pan met deksel.
  6. Stoof de wortels gaar tot ze echt zacht zijn.
  7. Giet af (bewaar het vocht) en draai alles in de keukenmachine glad.
  8. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om iets dunner te maken.
  9. Bewaar de crème in een spuitfles en zet voor uitserveren in warm water zodat de crème warm wordt.
  10. Kerriekoekje: Smeer 2 vellen filodeeg in met eiwit en leg hierop het tweede vel.
  11. Smeer daarna de bovenste plak in met zonnebloemolie en bestrooi licht met kerrie en zeezout (NIET TE VEEL ).
  12. Steek ronde koekjes uit met een steker.
  13. Leg de koekjes op een bakmat, leg er nog een bakmat bovenop en bak af bij 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn.
  14. Bewaar ze in een afgesloten doos.

presentatie

  1. Neem een langwerpig bordje en spuit hierop wat strepen wortelcr?me.
  2. leg hier de gebakken zeeduivelspies op.
  3. Garneer af met een kerriekoekje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten