
hoofdingrediënten
gele paprika
speltbolletje
400
g
speltbloem
200
g
speltmeel 100%
1
st
ei
1
el
honing
70
g
boter
11
g
droge gist
200
ml
lauw water
1
kl
zout
paprikasoep
1
st
sjalot
5
st
gele paprika
2
el
zonnebloemolie
50
g
boter
3
el
noilly prat
1,2
l
kippenbouillon van poeder
1
dl
crème fraîche op kamertemperatuur
¼
bs
bieslook
zout en peper
bereiding
- Speltbolletje. Smelt de boter en laat afkoelen.
- Spoel de mengkom om met warm water.
- Doe het water, het ei en de gist in de kom en roer even.
- Doe daar vervolgens de speltbloem en het speltmeel bovenop.
- Voeg de gesmoten boter, de honing en het zout toe.
- Doe het geheel over in de Kitchen Aid en meng met de deeghaken tot een elastisch deeg (ongeveer 10 minuten op de laagste stand). Voeg eventueel extra bloem toe als het deeg te nat is.
- Doe de deegbal in een schone kom en laat afgedekt met een vochtige keukendoek 30 minuten rijzen.
- Haal het deeg uit de kom en kneed het met de hand nog een keer door.
- Verdeel het deeg in 14 bolletjes van ongeveer 55 gram en leg ze in ingevette muffinvormpjes. Laat deze afgedekt opnieuw 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Breng met een mesje op de bovenkant van elk van de bolletjes een paar ondiepen sneden aan; dit voorkomt openbarsten tijdens het bakken.
- Bak de bolletjes in ongeveer 15 minuten af.
- Stort de bolletjes en laat op een rooster afkoelen.
- Paprikasoep. Pel en snipper het sjalotje, maak de paprika`s schoon en snijd ze in stukjes.
- Verhit olie en boter in een soeppan en fruit hierin het sjalotje en de paprika zonder te laten kleuren.
- Blus af met Noilly Prat, schenk de bouillon erbij en laat de soep zachtjes 30 minuten koken.
- Pureer de soep en doe door een zeef.
- Roer enkele lepels soep door de crème fraîche en roer dit door de soep.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de bieslook fijn.
presentatie
- Schep de soep in soepkopjes en strooi er fijngesneden bieslook over.
- Serveer er een speltbolletje bij.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


