Soep

Gekoeld zuiders soepje met gemarineerde vis

menu: juni 2018

14 personen

hoofdingrediënten

vis

150
g
heilbotfilet
150
g
doradefilet
75
g
hollandse garnalen
75
g
surimi
1/2
st
sjalot
2
st
limoen
2
el
olijfolie extra vergine
1
el
bieslook
peper en zout

visbouillon

1/2
st
ui (middelgroot)
750
g
tasty tom tomaten
1/2
st
venkel
1,5
stng
bleekselderij
1,5
st
komkommer
1
st
rode puntpaprika
1/2
tn
knoflook
50
g
tomatenketchup
3
el
witte wijn
3
el
jonge jenever
5
dl
visfond (eigen bereiding)
2
tk
tijm
peper, zout en cayennepeper

garnituur

1/3
bs
kervel

bereiding

  1. Zet diepe borden koud weg.
  2. Vis: Snijd de heilbotfilet, doradefilet en surimi in stukjes van 0,5 bij een 0,5 cm.
  3. Meng de vis met met de surimi, garnalen, limoensap, olijfolie extra vergine, gesnipperde sjalot en fijngeknipte bieslook. Breng dit op smaak met zout en peper. Let op: hygienisch werken met rauwe vis !!
  4. Laat dit in de koeling marineren.
  5. Bouillon: Snijd de halve komkommer, de halve ui, de halve venkel, bleekselderij, knoflook en paprika in stukken en blancheer deze kort. 
  6. Dompel de tomaten in heet water, koel in koud water en weeg 550g af. Gebruik de rest (200g) voor punt 12.
  7. Ontdoe ze van vel en zaadlijsten en snijd in stukken.
  8. Pureer de stukken tomaat met de andere groenten, de tomatenketchup en blaadjes tijm met de staafmixer.
  9. Voeg vervolgens 3 eetlepels (50 ml) witte wijn, 3 eetlepels (50 ml) jenever en de visfond  toe.
  10. Breng op smaak met peper, zout en een mespuntje cayennepeper.
  11. Breng de soep over in een schenkkan, laat afkoelen tot 8ºC (eerst even in de vriezer en vervolgens in de koelcel).
  12. Garnituur: Ontdoe de 200g tomaten van vel en zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
  13. Snijd de komkommer doormidden.
  14. Schil de ene helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes.
  15. Snijd de andere niet geschilde helft op de snijmachine in dunne plakken.

presentatie

  1. Maak midden in een diep koud bord een eilandje van gemarineerde vis.
  2. Strooi daaromheen de blokjes tomaat en de reepjes komkommer.
  3. Leg 4 plakjes komkommer langs de rand in elke hoek van het bord.
  4. Verdeel de soep.
  5. Garneer met enkele plukjes kervel. 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

oorsprong

LCC juli 1998

wijnsuggestie

Domaine Félines Jourdan Picpoul de Pinet, Soave Classico ‘Superiore’

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten