Tussengerecht

Gegrilde zeebaars met basilicumroomsaus

menu: mei 2007

14 personen

hoofdingrediënten

10
dl
visfond
2
st
sjalotten
2
dl
room
2
el
citroensap
enkele druppels tabasco
2
dl
dl olijfolie
50
g
verse basilicum
30
g
peterselie
½
el
citroenzeste
3
tn
knoflook
14
st
zeebaarsfilet met vel
2
st
wortelen
kerriepoeder

bereiding

  1. Fruit de sjalotten in de boter.
  2. dl. visfond toevoegen en tot de helft laten inkoken. 2 dl. room toevoegen en laten inkoken tot 3 dl.
  3. Kruid met iets citroensap, tabasco, peper en zout.
  4. Mix de olijfolie met basilicum, peterselie, citroenzeste en de knoflook. Deze mix vormt de basilicumolie die bij punt 9 aan de basissaus wordt toegevoegd.
  5. Schil de wortelen met een dunschiller en maak er fijne julienne (= dunne lange slierten) van.
  6. Kruid met weinig kerriepoeder.
  7. Wok de wortelslierten vlak voor uitserveren krokant en kruid ze daarna met zout.
  8. Zeebaars: maak een inkeping op de velkant. Bak vervolgens op de velkant en laat nagaren onder de lamp van het bord.
  9. Verwarm de saus opnieuw en klop er met de staafmixer druppelsgewijs de basilicumolie (zie punt 4) onder tot een luchtige, groene saus. Laat de saus niet meer koken.

presentatie

  1. Serveer de zeebaarsfilet met de velkant naar boven op een spiegel van de saus.
  2. Leg de wortelslierten op de vis.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten