Amuse

Gegrilde vijgen met mascarponeschuim

menu: september 2006

14 personen

hoofdingrediënten

7
st
verse vijgen
150
g
ongezouten gesmolten boter
75
g
poedersuiker
zout
versgemalen zwarte peper
7
pl
parmaham
50
g
mascarpone schuim
½
bs
bladselderij

mascarponeschuim

250
g
mascarpone
3
dl
room
zout
versgemalen zwarte peper

bereiding

  1. Snij de vijgen doormidden.
  2. Verwarm een grilpan voor en vet even in.
  3. Haal de halve vijgen aan de snijkant eerst door de gesmolten boter en vervolgens door de poedersuiker.
  4. Gril de vijgen gedurende een 2 à 3 minuten aan de gesuikerde kant. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze in de koeling afkoelen tot gebruik.
  5. Mascarponeschuim. Maak de mascarpone zacht door hem om te spatelen in een schaal. Roer er voorzichtig de room door en breng op smaak met zout en peper.
  6. Schuim even op met een staafmixer

presentatie

  1. Leg op een bordje een half plakje ham en daarop een vijg. Garneer deze met het mascarponeschuim. Vouw de parmaham om de vijg en schuim en versier met een blaadje selderij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten