
hoofdingrediënten
300
g
eendenlever
75
g
boter
125
g
slagroom
soesjes
3
dl
koud water
100
g
boter
200
g
bloem
5-6
st
eieren
15
g
suiker
garnering
200
g
suiker
bereiding
- Breng het water met de suiker en de boter aan de kook in een steelpan. Neem de pan van het vuur, voeg de gezeefde bloem toe en roer tot een gladde massa. Zet het deeg terug op een kleine vlam en roer zolang tot het niet meer aan de pan kleeft (ong. 1 minuut).
- Doe het deeg over in een kom en laat het wat afkoelen.
- Roer één voor één de eieren goed door het deeg. Als het deeg in lange punten van de lepel valt dan is verdere toevoeging van eieren niet meer nodig.
- Doe het deeg in een spuitzak. Spuit op een bakmatje kleine soesjes, niet te dicht bij elkaar. Zet ze in een voorverwarmde over op 200 graden. LET OP: 20 MINUTEN BAKKEN ZONDER DE OVEN TE OPENEN, anders storten ze in. Daarna mag de oven voorzichtig geopend worden om de gaarheid te controleren.
- Meng in de mixer de eendenlever, de boter en de half opgeklopte slagroom. Proef op peper en zout. Vul de afgekoelde soesjes hiermee.
- Kook voor de garnering de suiker met 1 dl. water in tot een lichte karamel. Glaceer de soesjes ermee.
presentatie
- Leg 2 of 3 soesjes op een klein bord.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


