Hoofdgerecht

Gebraiseerde fazantfilet met witlofreepjes en appelplakjes met uienconfituur

menu: december 2006

14 personen

hoofdingrediënten

fazant met witlof

14
st
fazantfilets
5
st
sjalotten
200
g
boter
8
st
witlofstronken
1
st
borrel cognac
dl
witte wijn
5
dl
gevogeltefond
5
dl
room
4
st
verse vijgen

appelplakjes met uienconfituur

10
st
cox orange
250
g
boter
125
g
suiker
1
kg
rode uien
100
g
boter
200
g
suiker
4
dl
rode wijn
1
dl
frambozenazijn
peper en zout

bereiding

  1. Snipper de sjalot en fruit in de boter. Deglaceer de pan met een klein beetje gevogeltefond en cognac. Snijd de witlof in reepjes en voeg die bij de sjalot. Laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen, kruid met peper en zout.
  2. Voeg witte wijn toe en laat de saus even doorkoken. Voeg vervolgens het restant van de fond en de room toe en laat nog enige tijd zachtjes koken. Zeef de saus en houd de witlof apart. Laat de saus stevig inkoken. De saus moet door het inkoken flink indikken.
  3. Snijd de appel in plakjes van ongeveer een 1/2 cm, bak ze halfgaar in boter, bestooi ze met suiker en karameliseer licht. Zorg dat je 3 mooie plakken p.p. hebt.
  4. Pel de uien en snijd ze in dunne reepjes, smelt de boter en stoof de reepjes op een laag vuur gedurende 30 minuten.
  5. Voeg suiker, rode wijn en azijn toe en laat de confituur gedurende 30 minuten indikken.
  6. Maak op een ovenplaat (met siliconenmat) torentjes van de appel met de uienconfituur om en om. Leg bovenop een partje vijg. Plaats voor uitserveren 10 minuten in de oven (150 graden) zodat het torentje lauwwarm is.
  7. Braiseer de witlof in wat boter vlak voor uitserveren.
  8. Bak de fazantenfilets in de boter en zet op kerntemperatuur in de oven (50-55 graden)
  9. Voor uitserveren de fazantenfilets in plakjes snijden.

presentatie

  1. Maak een bedje van de witlof en schik daar de in plakjes gesneden fazantfilets in een waaier op. Nappeer er de saus over/naast. Plaats daar het torentje van appel en ui naast.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten