Voorgerecht

Gazpacho met toast

menu: juni 2017

14 personen

hoofdingrediënten

tomaat, paprika, komkommer

gazpacho

2
st
rode uien
1
kg
pomodori tomaten
2
st
rode puntpaprika
1
st
komkommer
3
el
rode wijnazijn
2,5
dl
tomatensap
peper en zout
1/2
bs
basilicum
cayenne peper
1
tn
knoflook

toast

250
g
zelfrijzend bakmeel
120
g
belegen kaas, geraspt
20
g
parmezaanse kaas , geraspt
50
g
pijnboompitten
2,5
dl
volle melk
1
st
ei
30
g
boter
60
g
zwarte olijven
40
g
zongedroogde tomaten
30
g
belegen kaas, geraspt extra

bereiding

  1. Toast: Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Meng in een kom het meel, 130 g belegen kaas, 20 g Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
  3. Maak in het midden van het mengsel een kuiltje en voeg de melk, ei, boter, grof gesneden olijven en grof gesneden zongedroogde tomaten toe. Roer alles goed door elkaar tot een deeg.
  4. Breng het deeg over in een ingevet cakeblik en bestrooi met 40 g belegen kaas.
  5. Bak het brood in 45 minuten gaar en controleer met een satéprikker, deze moet er droog uitkomen.
  6. Laat afkoelen. Snijd het brood in dunne plakken, leg deze op een met bakpapier beklede plaat en bak ze in 15 minuten op 180ºC tot goudbruine krokante toast en leg ze nog even onder de salamander. 
  7. Gazpacho: Pel en snipper de rode ui.
  8. Pel en snijd de knoflook fijn.
  9. Snijd de pomodori tomaten en komkommer in grove blokjes.
  10. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
  11. Pureer de ui, knoflook, tomaten, paprika, komkommer, tomatensap, rode wijnazijn, de helft van de basilicumblaadjes en breng op smaak met cayennepeper en zout.
  12. Bewaar de soep in de koeling. 

presentatie

  1. Neem een bolbord en giet de soep erin.
  2. Besprenkel met wat druppels olijfolie en werk af met een basilicumblaadje.
  3. Serveer met de toast. 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Domaine Félines Jourdan Picpoul de Pinet

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten