hoofdingrediënten
2
st
komkommers
4
st
rode paprika’s
8
st
pomodori tomaten
2
st
uien
5
dl
witte wijn, gekoeld
¾
dl
olijfolie
1
dl
tomatenketchup, gekoeld
2
st
eierdooiers
1
tl
selderijzout
1
tn
knoflook
2
dl
gevogeltefond, gekoeld
zout, witte peper, tabasco
bereiding
- Zet 12 soepborden en de kom van een blender in de koeling. Was de komkommers, snijd ze in de lengte open en verwijder het zaad. Neem een halve komkommer en snijd er zéér kleine blokjes van. Zet deze blokjes voor de garnering koud weg.
- Zet de 1 ½ overgebleven komkommer koud apart.
- Was de rode paprika’s en verwijder het zaad. Snijd 1 paprika in zéér kleine blokjes. Zet deze blokjes voor de garnering ook koud weg.
- Zet de 3 overgebleven paprika’s koud apart.
- Ontvel de pomodori tomaten. Snijd 2 pomodori tomaten doormidden en verwijder het zaad. Snijd het vruchtvlees in zéér kleine blokjes en zet deze blokjes voor de garnering ook koud weg.
- Zet de 6 overgebleven pomodori tomaten koud apart.
- Pel de uien. Snijd 1 ui in zéér kleine blokjes en zet deze blokjes voor de garnering ook koud weg. Zet de overgebleven ui koud apart.
- Neem de apart gezette komkommer, paprika’s, pomodori tomaten en de ui en snijd die grof klein. Doe deze in de koude kom van een blender. Voeg nu de gekoelde witte wijn, olijfolie, tomaten ketchup, eierdooiers, selderijzout, het geperste teentje knoflook en de gevogeltefond toe en draai alles goed fijn. Giet het door een fijne zeef in een gekoelde schaal.
- Proef het af op smaak met zout, witte peper en een beetje tabasco en zet de schaal dan in de koeling.
presentatie
- Giet de koude soep in de koude borden. Verdeel de blokjes komkommer, rode paprika, pomodori tomaten en ui in partjes over de koude soep en serveer ze direct uit.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


