Amuse

Gamba met pompoen & wortelpuree, pecannoten en affila cress

menu: januari 2018

14 personen

hoofdingrediënten

pompoen, wortel

pompoen & wortelpuree

350
g
flespompoen
1
st
wortel
1
st
ui
peper en zout

Gamba

14
st
gamba
1,5
el
gele currypasta
2
dl
olijfolie
peper en zout

garnering

14
st
gepelde pecannoten
1
bk
affila cress
14
st
houten prikkers

bereiding

  1. Pompoen en wortelpuree. Was de pompoen en zet hem gedurende 30 minuten in een oven van 120ºC.
  2. Maak de ui schoon en snipper deze. Schil de wortel en snijd in stukjes.
  3. Schil de pompoen, weeg 350g af en snijd in stukjes.
  4. Doe de pompoen, wortel en gesnipperde ui in een pan met een beetje water en kook de groenten gaar.
  5. Maak een puree van de gare groenten en breng op smaak met peper en zout. Doe de puree over in een spuitzak.
  6. Gamba's. Doe de olijfolie, currypasta en wat peper en zout in een schaal en meng goed door elkaar.
  7. Pel de gamba's, verwijder het darmkanaal, leg ze in de currymarinade en laat intrekken.
  8. Vlak voor uitserveren: bak de gamba's gaar.
  9. Garnering. Hak de pecannoten in stukjes.

presentatie

  1. Spuit een laagje van de pompoen en wortelpuree onder in een glaasje.
  2. Leg er wat affila cress op en verdeel er de stukjes pecannoten over.
  3. Steek een houten prikker in de gamba's, zet de gebakken gamba daar bovenop en serveer uit.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Mâcon La Roche-Vineuse, Planalto Douro Reserva

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten