
hoofdingrediënten
pompoen, wortel
pompoen & wortelpuree
350
g
flespompoen
1
st
wortel
1
st
ui
peper en zout
Gamba
14
st
gamba
1,5
el
gele currypasta
2
dl
olijfolie
peper en zout
garnering
14
st
gepelde pecannoten
1
bk
affila cress
14
st
houten prikkers
bereiding
- Pompoen en wortelpuree. Was de pompoen en zet hem gedurende 30 minuten in een oven van 120ºC.
- Maak de ui schoon en snipper deze. Schil de wortel en snijd in stukjes.
- Schil de pompoen, weeg 350g af en snijd in stukjes.
- Doe de pompoen, wortel en gesnipperde ui in een pan met een beetje water en kook de groenten gaar.
- Maak een puree van de gare groenten en breng op smaak met peper en zout. Doe de puree over in een spuitzak.
- Gamba's. Doe de olijfolie, currypasta en wat peper en zout in een schaal en meng goed door elkaar.
- Pel de gamba's, verwijder het darmkanaal, leg ze in de currymarinade en laat intrekken.
- Vlak voor uitserveren: bak de gamba's gaar.
- Garnering. Hak de pecannoten in stukjes.
presentatie
- Spuit een laagje van de pompoen en wortelpuree onder in een glaasje.
- Leg er wat affila cress op en verdeel er de stukjes pecannoten over.
- Steek een houten prikker in de gamba's, zet de gebakken gamba daar bovenop en serveer uit.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Mâcon La Roche-Vineuse, Planalto Douro Reserva


