Tussengerecht
Fogas paprikamártásban - Snoekbaarsfilet in paprikasaus
menu: november 2003
14 personen
hoofdingrediënten
500
g
rode paprika’s
100
g
witte ui
5
el
olie
125
g
vleestomaten
2
tn
knoflook
1
tk
tijm
2
bl
laurier
wat zout en witte peper
20
cl
kippenfond
250
g
(pilav)rijst
1
st
bouillonblokje
½
st
groene paprika
½
st
gele paprika
½
st
groene paprika
12
st
mootjes snoekbaarsfilet van 100 gram elk
zout, witte peper
boter, om te bakken
bereiding
- Verwijder, voor de paprikasaus, de steel en de zaadlijsten van de rode paprika’s en snijd ze in dunne reepjes. Schil de uien en snijd ze in ringen. Laat de paprika en de ui in een (gietijzeren) pan, met gesloten deksel, op een laag vuurtje zacht worden. Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd ze in grove stukken, maar ontpit ze niet ! Pel en kneus de teentjes knoflook en voeg die samen met de tomaat, tijm en laurier in de pan bij de paprika. Voeg wat zout en witte peper toe en giet er de kippenfond over. Laat het geheel nu 15 minuten op een matig vuur koken. Laat de saus dan wat afkoelen en draai ze door de mixer. Proef af op smaak en houd ze warm.
- Kook de (pilav)rijst zoals aangegeven op de verpakking met een bouillonblokje. Snijd de groene-, gele- en rode paprika’s in kleine blokjes en stoof ze gaar. Zet dit door de rijst.
- Bak de gezouten en gepeperde mootjes snoekbaarsfilet tegen het uitserveren in de boter kort, mooi goudgeel, aan. Houd de mootjes in een oven eventueel warm.
presentatie
- Leg een bolletje warme pilavrijst boven het midden van een warm bord. Leg er een moot snoekbaars bij en giet de saus naast de vis.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


