Hoofdgerecht
Filet de ”Aberdeen” Angusbeef au gésiers et salade variee - Angusbeef filet ”Aberdeen” met gebakken gésiers en gevarieerde salade
menu: maart 2004
14 personen
hoofdingrediënten
1½
kg
aardappelen
boter, om te bakken
400
g
gekonfijte gésiers
200
g
veldsla
1
st
kropje rode sla
1
st
kropje krulandijvie
1
st
kropje lolo rosso
balsamicoazijn
arachideolie
zout, witte peper
1,2
kg
”aberdeen” angusbeef
boter, om te bakken
zout, witte peper
2
dl
rode wijn
5
st
sjalotjes, kleingehakt
8
dl
bruine fond
100
g
ijskoude boter
bereiding
- Schil de aardappelen Snijd ze in kleine blokjes van 1 x 1 cm en bak ze in de boter tot net gaar. Snijd de gekonfijte gésiers in blokjes en fruit deze licht aan. Zet aardappelblokjes en cesiers apart.
- Was de veldsla, rode sla en de lolo rosso en maak de bladeren klein. Maak van balsamico azijn, arachide olie, zout en witte peper een dressing. zet alles apart.
- Snijd de ”Aberdeen” angusbeef in strengen van 5 cm Ø. Bak deze strengen in de boter mooi rosé en laat het vlees dan 10 minuten rusten. Deglaceer de pan met de rode wijn en voeg de klein gehakte sjalotjes toe. laat het inkoken tot de sjalotjes glazig zijn. Voeg de bruine fond toe en laat het weer inkoken tot de gewenste dikte. Zeef de saus en monteer deze net voor het uitserveren met de ijskoude boter.
presentatie
- Verwarm de aardappelen en de gésiers opnieuw en vermeng ze met de slasoorten. Zet hier de dressing door. Leg de salade in een ring in het midden van de warme borden. Snijd het vlees in plakken van ½ cm dikte en leg die in een waaiervorm op de sla. Giet de saus om het gerecht en serveer het direct uit.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


