Tussengerecht
Fijne spaghetti met saus van wilde paddestoelen en eendenlever
menu: december 2006
14 personen

hoofdingrediënten
1
st
pak pastameel
4
st
eierdooiers
150
g
parmezaanse kaas
350
g
gemengde paddestoelen
100
g
eendenlever
1½
dl
gevogelte fond
1½
dl
room
1½
dl
witte wijn
1½
dl
noilly prat
1
st
blik truffelsnippers
1
bs
bieslook
150
g
cantharellen
1
st
bouquet garnie
bereiding
- Maak de pasta volgens het recept van de pasta machine, bewaar de pasta tot ze gekookt wordt tussen een vochtige doek.
- saus. Maak het bouquet garnie en zet dit aan in de sauspan. Voeg er de gemengde paddestoelen bij en smoor de massa even. Blus af met Noilly prat en kook 2/3 in. Voeg witte wijn toe en kook opnieuw 2/3 in. Voeg de gevogeltefond toe en kook zachtjes in. Zeef de saus en voeg er de room bij en kook in tot de gewenste dikte. Smelt de eendenlever in de saus en meng er de truffelsnippers door. Breng op smaak met peper en zout en een klein beetje sojasaus.
- Cantharellen op een zeef schoon spoelen laten uitlekken en kort voor het uitserveren met peper en zout in een weinig boter aanzetten
- Kook de pasta in ruim water met wat olijfolie en zout
presentatie
- leg op een diep bord een klein nestje spaghetti. Leg daar om heen wat Cantharellen. Schep de saus er over en rasp wat kaas op de spaghetti. Garneer af met fijn gesneden bieslook
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


