Amuse

Espuma van groene asperges met laagjes eiwit en eigeel

menu: april 2014

14 personen

hoofdingrediënten

groene asperges, ei

7
st
eieren
3
el
mayonaise naar basisrecept
1
st
citroen
350
g
groene asperges (dik)
st
ui
2
mp
mosterd
40
g
eidooier
el
olijfolie
3
dl
slagroom

bereiding

  1. Maak mayonaise volgens basisrecept.
  2. Schil 1/3 van de onderkant van de asperges en haal een stukje van de onderkant af en houd twee asperges apart.
  3. Schil de ui en kook de asperges samen met de ui 15 min in gezouten water en giet ze af in een vergiet.
  4. Koel snel terug door met koud water te spoelen.
  5. Draai de ui en asperges fijn in een keukenmachine met de eidooier, mosterd en olijfolie.
  6. Voeg ongeslagen slagroom toe, breng op smaak met zout en peper en zeef het geheel door een fijne zeef (= aspergeroom). Bewaar óók het restant aspergemousse.
  7. Vul de kidde met de aspergeroom en breng 2 gaspatronen aan, schud 5(!) keer en zet de kidde tot gebruik in de koeling.
  8. Kook de eieren hard en scheid eidooier en eiwit.
  9. Hak beide fijn en breng op smaak met zout en peper. Meng door de eidooier citroensap en wat mayonaise.
  10. Schaaf met de dunschiller van de 2 apart gehouden asperges flinterdunne repen.
  11. Vlak voor uitserveren de aspergerepen kort frituren op 180 graden.

presentatie

  1. Maak in ovale glaasjes een laagje aspergemousse, een laagje eiwit, een laagje aspergeroom, een laagje eigeel en nog een laagje aspergeroom.
  2. Garneer met een kort gefrituurd aspergeplakje.
  3. Let op, kidde pas openen als de druk eraf is!

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Pinot Bianco, Riff Pinot grigio

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten