Voorgerecht

Eiersalade, garnalensalade, kruidensalade en truffeldressing

menu: juni 2017

14 personen

hoofdingrediënten

garnalen en eieren

kruidensalade

1/4
bs
peterselie
1/4
bs
dille
1/4
bs
kervel

eiersalade

12
st
eieren
3
el
mayonaise (zelf maken), zie ook onderstaande bereidingen
6
st
ansjovisfilets
1
el
truffelolie
peper en zout

garnalensalade

500
g
hollandse garnalen
2
el
mayonaise, zelf maken
1/8
bs
bieslook
peper en zout

Truffelmayonaise

3
el
mayonaise, zelf maken
3
el
slagroom, ongeklopt
1
el
truffelolie
1
el
truffeltapenade
peper en zout

bladerdeegstengels

2
pl
bladerdeeg
eigeel
provencaalse kruiden
zeezout

bereiding

  1. Eiersalade: Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in blokjes van 0,5 cm.
  2. Maak mayonaise volgens basisrecept en pureer 3 eetlepels van de mayonaise met de ansjovis en de truffelolie naar smaak.
  3. Gebruik slechts zoveel mayonaise dat de eierblokjes aan elkaar blijven hangen.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Garnalensalade: Meng de garnalen met de mayonaise en gebruik slechts zoveel dat de garnalen aan elkaar blijven hangen. Voeg naar smaak fijngesneden bieslook, peper en zout toe.
  6. Truffelmayonaise: Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
  7. Doe de mayonaise in een spuitfles.
  8. Bladerdeegstengels: Laat het deeg licht ontdooien en snijd reepjes van 1 cm.
  9. Leg op een beklede bakplaat en bestrijk met eigeel en het kruidenzout.
  10. Bak af op 200ºC. 

presentatie

  1. Neem een rond bord en spuit wat zigzag strepen met truffelmayonaise op het bord.
  2. Plaats in het midden een ring.
  3. Leg hierin een laagje eiersalade en daar boven op de garnalensalade.
  4. Werk af met een toefje kruiden en leg hierop de bladerdeegstengel. 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Chardonnay Alois Lageder, Lois - Grüner Veltliner

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten