Voorgerecht
Eiersalade, garnalensalade, kruidensalade en truffeldressing
menu: juni 2017
14 personen

hoofdingrediënten
garnalen en eieren
kruidensalade
1/4
bs
peterselie
1/4
bs
dille
1/4
bs
kervel
eiersalade
12
st
eieren
3
el
mayonaise (zelf maken), zie ook onderstaande bereidingen
6
st
ansjovisfilets
1
el
truffelolie
peper en zout
garnalensalade
500
g
hollandse garnalen
2
el
mayonaise, zelf maken
1/8
bs
bieslook
peper en zout
Truffelmayonaise
3
el
mayonaise, zelf maken
3
el
slagroom, ongeklopt
1
el
truffelolie
1
el
truffeltapenade
peper en zout
bladerdeegstengels
2
pl
bladerdeeg
eigeel
provencaalse kruiden
zeezout
bereiding
- Eiersalade: Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in blokjes van 0,5 cm.
- Maak mayonaise volgens basisrecept en pureer 3 eetlepels van de mayonaise met de ansjovis en de truffelolie naar smaak.
- Gebruik slechts zoveel mayonaise dat de eierblokjes aan elkaar blijven hangen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Garnalensalade: Meng de garnalen met de mayonaise en gebruik slechts zoveel dat de garnalen aan elkaar blijven hangen. Voeg naar smaak fijngesneden bieslook, peper en zout toe.
- Truffelmayonaise: Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
- Doe de mayonaise in een spuitfles.
- Bladerdeegstengels: Laat het deeg licht ontdooien en snijd reepjes van 1 cm.
- Leg op een beklede bakplaat en bestrijk met eigeel en het kruidenzout.
- Bak af op 200ºC.
presentatie
- Neem een rond bord en spuit wat zigzag strepen met truffelmayonaise op het bord.
- Plaats in het midden een ring.
- Leg hierin een laagje eiersalade en daar boven op de garnalensalade.
- Werk af met een toefje kruiden en leg hierop de bladerdeegstengel.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Chardonnay Alois Lageder, Lois - Grüner Veltliner


