
hoofdingrediënten
doperwten
soep
750
g
doperwten, diepvries
1,2
l
kippenbouillon poeder
2
tn
knoflook
1
st
sjalot
1
dl
room
3
tk
munt
1
dl
room ter garnering
broodravioli met paling
150
g
gerookte paling
2
el
mayonaise ( zie basisrecept)
1
tk
peterselie
4
pl
tramezzinibrood
eiwit
bereiding
- Soep: Fruit de fijngesneden sjalot en fijngesneden knoflook zachtjes aan in de boter.
- Giet de bouillon erbij en breng dit aan de kook.
- Doe de doperwten erbij en laat alles 10 minuten koken tot ze gaar zijn.
- Schep de doperwten in de keukenmachine met wat kookvocht en pureer de massa.
- Wrijf de puree door een grove zeef.
- Voeg de puree aan de rest van het kookvocht toe en breng op smaak met 1dl room, zout en peper.
- Verwarm de soep nog even goed door.
- Broodravioli: Rol de plakken brood met de pastamachine steeds dunner uit (1 keer op de wijdste stand en 1 x op stand 3 of 4).
- Steek er met een stekertje (doorsnee 7cm) 28 rondjes uit.
- Snijd de paling fijn en breng op smaak met zeer fijngeknipte peterselie, mayonaise en peper.
- Leg kleine toefjes palingvulling in het midden van 14 uitgestoken rondjes.
- Smeer het rondje rondom in met losgeklopt eiwit en dek af met een tweede rondje.
- Druk de randjes stevig op elkaar, eventueel met een vork.
- Frituur ze vlak voor uitserveren goudbruin op 180 graden tot ze opgebold zijn.
presentatie
- Vul een voorverwarmd amusekopje met soep en garneer af met de lichtgeklopte room en wat fijngesneden muntblaadjes.
- Leg er een palingravioli naast.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


