Soep

Doperwtensoep, broodravioli met paling

menu: februari 2014

14 personen

hoofdingrediënten

doperwten

soep

750
g
doperwten, diepvries
1,2
l
kippenbouillon poeder
2
tn
knoflook
1
st
sjalot
1
dl
room
3
tk
munt
1
dl
room ter garnering

broodravioli met paling

150
g
gerookte paling
2
el
mayonaise ( zie basisrecept)
1
tk
peterselie
4
pl
tramezzinibrood
eiwit

bereiding

  1. Soep: Fruit de fijngesneden sjalot en fijngesneden knoflook zachtjes aan in de boter.
  2. Giet de bouillon erbij en breng dit aan de kook.
  3. Doe de doperwten erbij en laat alles 10 minuten koken tot ze gaar zijn.
  4. Schep de doperwten in de keukenmachine met wat kookvocht en pureer de massa.
  5. Wrijf de puree door een grove zeef.
  6. Voeg de puree aan de rest van het kookvocht toe en breng op smaak met 1dl room, zout en peper.
  7. Verwarm de soep nog even goed door.
  8. Broodravioli: Rol de plakken brood met de pastamachine steeds dunner uit (1 keer op de wijdste stand en 1 x op stand 3 of 4).
  9. Steek er met een stekertje (doorsnee 7cm) 28 rondjes uit.
  10. Snijd de paling fijn en breng op smaak met zeer fijngeknipte peterselie, mayonaise en peper.
  11. Leg kleine toefjes palingvulling in het midden van 14 uitgestoken rondjes.
  12. Smeer het rondje rondom in met losgeklopt eiwit en dek af met een tweede rondje.
  13. Druk de randjes stevig op elkaar, eventueel met een vork.
  14. Frituur ze vlak voor uitserveren goudbruin op 180 graden tot ze opgebold zijn.

presentatie

  1. Vul een voorverwarmd amusekopje met soep en garneer af met de lichtgeklopte room en wat fijngesneden muntblaadjes.
  2. Leg er een palingravioli naast.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten