Voorgerecht

Delice de maigret de canard - Gerookte eendenborst

menu: maart 2004

14 personen

hoofdingrediënten

rookmot, om te roken
4
st
eendenborsten

voor de dressing

balsamicoazijn
olijfolie
zout, witte peper
12
sn
casinobrood
boterbolletjes
100
g
veldsla
100
g
pijnboompitten

bereiding

  1. Bedek de bodem van het rookoventje met wat rookmot. Zet het rekje erop en rook de eendenborsten maximaal 10 minuten. Indien nodig de eendenborsten in een koekenpan nog wat laten doorgaren tot ”bijna” gaar. Maak van de balsamico azijn, olijfolie, zout en witte peper een lekkere dressing.
  2. Steek met een gekartelde steker rondjes uit het casino brood. Maak er toast van onder de salamander. Maak boter balletjes. Was de veldsla en zwier ze droog. Rooster de pijnboompitten.

presentatie

  1. Leg aan de bovenzijde van het bord wat veldsla. Le vanaf de steeltjes een waaier van gerookte plakjes eendenborst. Bedruppel het bord en de veldsla met de dressing en strooi er de geroosterde pijnboompitten over.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten