Nagerecht

Crème glacée aux canneberges â la sibérienne

menu: november 2005

14 personen

hoofdingrediënten

3
st
vanillestokjes
9
dl
melk
250
g
eierdooier
225
g
basterdsuiker
3
tl
custard
9
dl
slagroom
500
g
cranberry’s
200
g
suiker

eiwitsneeuw

150
g
eiwit
300
g
poedersuiker

garnering

2
st
granaatappels

bereiding

  1. IJs 1. Doe de melk in een pan, snij de vanillestokjes open en voeg toe aan de melk. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat 15 minuten trekken.
  2. Klop in een kom de eierdooiers met de suiker en de custard dik en schuimig. Klop geleidelijk de hete melk erdoor. Doe het mengsel terug in een schone pan en laat al roerend op zacht vuur tegen de kook aan komen, maar niet echt koken. Laat afkoelen.
  3. Roer de room door de vla en draai er ijs van. Laat dit ijs tot halfzacht bevriezen.
  4. Cranberrycompote. Was de cranberry’s, verwijder donkere exemplaren. Kook op hoog vuur tot ze openbarsten. Roer de suiker erdoor en laat afkoelen.
  5. IJs 2. Roer de cranberrycompote door het zachte ijs. Schep in twee kleine springvormen en zet in de vriezer.
  6. De garnering. Halveer de granaatappels schep het vruchtvlees eruit.

presentatie

  1. Klop de eiwitten met de bolgarde in de KitchenAid tot ze gaan pieken, voeg de suiker toe en klop stijf. Verwarm de grill voor. Verwijder de ringen van de springvormen. Plaats de taarten ondersteboven op een ovenvaste schaal en verwijder de springvormbodems. Bedek het ijs helemaal met pieken eiwit. Laat 5 minuten kleuren onder de gril.
  2. Verdeel de granaatappelbesjes over de Alaska.
  3. Doof de lichten. Verwarm een soeplepel cognac boven een gasvlam. Zet de brand erin en giet de brandende cognac over de Alaska’s.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten