Soep
Crème de poivron et crevettes grises - Licht gebonden paprikasoep met Hollandse garnaaltjes
menu: februari 2003
14 personen
hoofdingrediënten
1½
l
visfond
600
g
rode paprika’s
125
g
uien
2
tn
knoflook
1
el
maïsolie
5
dl
kalfsfond
1
dl
room
zout, witte peper
200
g
gepelde hollandse garnaaltjes
2
el
fijngesneden bieslook
2
st
stokbroden
boterbolletjes
bereiding
- Maak zelf 1 ½ liter visfond. Was de rode paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in kleine stukjes. Maak de uien schoon en snijd ze klein. maak de knoflook schoon en plet ze. Doe de maïsolie in een royale pan en verhit deze. Zet hierin de paprika, uien en knoflook aan, zonder ze te laten kleuren.
- Doe vervolgens de vis- en kalfsfond erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het ca 20 minuten zachtjes koken en dan afkoelen. Pureer de massa in de mixer en wrijf ze vervolgens door een fijne zeef terug in de pan. Breng de soep terug aan de kook. Sla de room lobbig en roer deze door de hete soep. Zet alles goed door elkaar en breng de soep op smaak met zout, witte peper.
presentatie
- Schep de hete paprikasoep in de hete borden en verdeel hierover de Hollandse garnaaltjes. Strooi er wat bieslook over en serveer de soep direct uit. Geef er vers gebakken stokbrood en boterballetjes bij.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


