Nagerecht

Cranberryclafoutis met sinaasappelhoningcrème

menu: februari 2009

14 personen

hoofdingrediënten

2
el
tafelsuiker
300
g
tafelsuiker
340
g
cranberries (1 zak)
100
g
walnoten
3
st
eieren
zout
125
g
bloem
dl
melk
4
el
sinaasappellikeur
3
st
handsinaasappels
2,5
dl
slagroom
poedersuiker
1
dl
water
100
g
suiker
suiker naar smaak
sinaasappelhoningcrème
dl
vers geperst sinaasappelsap (3 + de 3 sinaasappels voor de zestes)
50
g
honing
90
g
eierdooier
3
bl
gelatine
90
g
eiwit
20
g
suiker
14
bl
mint

bereiding

  1. Clafoutis. Gebruik een grote platte ovenschaal. Vet in met boter.
  2. Hak de cranberry’s en de noten grof in de keukenmachine.
  3. Doe 2 el suiker in de ovenschaal en draai rond zodat de suiker zich goed verdeeld. Verdeel de cranberry’s en de noten over de ovenschaal.
  4. Klop de eieren met de suiker en wat zout tot een dikke schuimige massa. Zeef de bloem er boven en spatel alles luchtig door elkaar.
  5. Klop de melk erdoor en schenk het beslag over de cranberrymassa.
  6. Zet de ovenschaal in een oven van 175 à 200 graden en bak het geheel 30 à 40 minuten goudbruin. Eventueel na verloop van tijd afdekken met aluminiumfolie zodat het niet kan verbranden.
  7. Prik enkele gaatjes in de clafoutis en sprenkel de likeur erover. Laat afkoelen.
  8. Boen de sinaasappels schoon en trek er met een zesteur mooie lange sliertjes af. Maak een suikerstroop van het water en de suiker en laat de sliertjes hier 5 min. in koken.
  9. Klop de slagroom met wat suiker halfstijf.
  10. Sinaasappelhoningcrème. Week de gelatine in koud water. Verwarm een beetje van het sinaasappelsap en los daar de gelatine in op.
  11. Voeg de honing en de rest van het sap toe en roer alles door elkaar.
  12. Laat wat afkoelen en voeg de eierdooiers toe. Laat het geheel afkoelen tot het een beetje gaat binden.
  13. Klop het eiwit met de suiker tot een stevig schuim. Roer het sinaasappelhoning mengsel hier doorheen.
  14. Verdeel de crème over 14 ovaalvormige glaasjes en zet daarna in de koeling.

presentatie

  1. Neem de langwerpige bordjes. Snijd 14 vierkante stukjes uit de clafoutis en plaats op een bordje. Bestrooi de clafoutis met poedersuiker.
  2. Leg wat slagroom naast de clafoutis en garneer met de sinaasappelzestes.
  3. Zet er het ovaalvormige glaasje met de sinaasappelhoningcrème naast.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten