
hoofdingrediënten
2
el
tafelsuiker
300
g
tafelsuiker
340
g
cranberries (1 zak)
100
g
walnoten
3
st
eieren
zout
125
g
bloem
2½
dl
melk
4
el
sinaasappellikeur
3
st
handsinaasappels
2,5
dl
slagroom
poedersuiker
1
dl
water
100
g
suiker
suiker naar smaak
sinaasappelhoningcrème
2½
dl
vers geperst sinaasappelsap (3 + de 3 sinaasappels voor de zestes)
50
g
honing
90
g
eierdooier
3
bl
gelatine
90
g
eiwit
20
g
suiker
14
bl
mint
bereiding
- Clafoutis. Gebruik een grote platte ovenschaal. Vet in met boter.
- Hak de cranberry’s en de noten grof in de keukenmachine.
- Doe 2 el suiker in de ovenschaal en draai rond zodat de suiker zich goed verdeeld. Verdeel de cranberry’s en de noten over de ovenschaal.
- Klop de eieren met de suiker en wat zout tot een dikke schuimige massa. Zeef de bloem er boven en spatel alles luchtig door elkaar.
- Klop de melk erdoor en schenk het beslag over de cranberrymassa.
- Zet de ovenschaal in een oven van 175 à 200 graden en bak het geheel 30 à 40 minuten goudbruin. Eventueel na verloop van tijd afdekken met aluminiumfolie zodat het niet kan verbranden.
- Prik enkele gaatjes in de clafoutis en sprenkel de likeur erover. Laat afkoelen.
- Boen de sinaasappels schoon en trek er met een zesteur mooie lange sliertjes af. Maak een suikerstroop van het water en de suiker en laat de sliertjes hier 5 min. in koken.
- Klop de slagroom met wat suiker halfstijf.
- Sinaasappelhoningcrème. Week de gelatine in koud water. Verwarm een beetje van het sinaasappelsap en los daar de gelatine in op.
- Voeg de honing en de rest van het sap toe en roer alles door elkaar.
- Laat wat afkoelen en voeg de eierdooiers toe. Laat het geheel afkoelen tot het een beetje gaat binden.
- Klop het eiwit met de suiker tot een stevig schuim. Roer het sinaasappelhoning mengsel hier doorheen.
- Verdeel de crème over 14 ovaalvormige glaasjes en zet daarna in de koeling.
presentatie
- Neem de langwerpige bordjes. Snijd 14 vierkante stukjes uit de clafoutis en plaats op een bordje. Bestrooi de clafoutis met poedersuiker.
- Leg wat slagroom naast de clafoutis en garneer met de sinaasappelzestes.
- Zet er het ovaalvormige glaasje met de sinaasappelhoningcrème naast.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


