
hoofdingrediënten
14
st
kleine hoeve-eitjes
14
st
grote verse coquilles
45
g
eiwit
200
g
panko
14
pl
oude, dungesneden pata negra (lomo)
bloem
olijfolie
peper, zout
paddenstoelenroom
150
g
champignons de paris
150
g
cantharellen
1½
tn
knoflook
1½
st
sjalotjes
1½
dl
marsala
1½
dl
slagroom
½
bs
bieslook
14
tk
kervel
bereiding
- Eieren: Kook de hoeve-eitjes in ± 3 à 4 minuten (dooier moet zacht blijven!)
- Neem ze uit de pan, spoel koud af. Pel de eitjes en leg ze in een kom met koud water.
- Laat de afgekoelde eieren op een doek drogen.
- Zet 3 schaaltjes klaar; een met bloem, een met eiwit (losgeklopt) en een met panko.
- Haal de eieren één voor één eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door de panko.
- Zet de eieren apart.
- Paddenstoelenroom: Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de Champignons de Paris in plakjes en de Cantharellen in kleine stukjes.
- Snijd de knoflook, bieslook en de sjalotjes fijn.
- Bak de paddenstoelen in een koekenpan snel rondom bruin.
- Voeg de fijngesneden knoflook en sjalot toe en bak 1 minuut mee.
- Blus de paddenstoelen af met de Marsala en laat iets inkoken.
- Voeg 3 eetlepels in kleine ringetjes gesneden bieslook toe.
- Voeg de room toe en laat 2 minuten inkoken.
- Zo nodig binden met allesbinder.
- Eieren: Verwarm de frituurpan tot ± 175° C.
- Frituur de gepaneerde gepocheerde eieren in 1-2 minuten snel goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Coquilles: Verwarm een grillpan op hoog vuur.
- Snijd de grote coquilles horizontaal in tweeën.
- Bestrijk de coquilles met wat olijfolie en gril ze snel aan beide kanten net goudbruin; de binnenkant mag nog met iets rauw blijven.
presentatie
- Snijd iedere plak Pata Negraham in 2 à 3 stukjes en verdeel over de grote glazen (waterglazen).
- Schep de warme paddenstoelenroom erop.
- Leg hierop de gegrilde coquilles.
- Leg hierop het ei en bestrooi met peper en zout.
- Garneer met een takje kervel
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


