Voorgerecht

Coquille met gember op glass noodles

menu: oktober 2014

14 personen

hoofdingrediënten

coquille

coquille

14
st
coquille
1/2
bs
lente ui
1/2
st
spaanse peper
3
st
sjalotten
14
st
schelpen

Glass noodles

100
g
glass noodles
1
el
sojasaus light
1
el
oestersaus
1
tn
knoflook
1
el
sesamolie

Saus

0,5
dl
zonnebloemolie
2
tn
knoflook
0,6
dl
sojasaus light
1
dl
ketjap manis
1
st
gemberwortel (2 cm)
4
el
rietsuiker

bereiding

  1. Zet de lege schelpen in de warmhoudkast.
  2. Sjalotten: Snipper de sjalotten niet te fijn en fruit ze in ruim olie lichtbruin.
  3. Dep ze met keukenpapier en droog ze in de oven op 100 graden tot ze krokant zijn.
  4. Coquille garnituur: Snijd de lente uitjes in schuine reepjes en zet afgedekt weg.
  5. Verwijder de zaadlijsten uit de Spaanse peper en snijd 28 zeer dunne reepjes en zet weg.
  6. Saus: Fruit de knoflook in de olie en zeef de olie.
  7. Voeg aan de olie de sojasaus, ketjap manis, 4 gemberwortelplakjes en rietsuiker toe en laat 10 minuten trekken.
  8. Zeef de saus en voeg eventueel allesbinder toe tot de saus een mooie dikte heeft.
  9. Laat de saus afkoelen in een spuitflesje.
  10. Vlak voor uitserveren: Week de noodles in kokend water (zie verpakking).
  11. Verwarm de sesamolie en voeg de uitgeperste knoflook toe.
  12. Voeg de oestersaus en sojasaus toe en meng met de noodles.
  13. Bak de coquilles goudbruin.

presentatie

  1. Leg in elke coquilleschelp wat noodles.
  2. Leg hierop de coquille en garneer met de gesneden lenteui en twee peperreepjes.
  3. Werk af met wat saus en krokante sjalot.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Chardonnay IGT Delle Venezie, Mâcon La Roche-Vineuse

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten