Soep

Consommé de gibier - Wildbouillon

menu: december 2003

14 personen

hoofdingrediënten

100
g
boter
1
kg
botten van wild, kleingehakt
2
kg
wildafsnijdsels
2
st
preien
½
st
knolselderij
1
st
grote winterwortel
3
st
grote uien
100
g
tomatenpuree
1
l
water
2
l
water
5
dl
rode wijn
3
bl
laurier
3
tn
knoflook
5
stng
peterselie
1
tk
tijm
18
st
jeneverbessen
12
st
gekneusde zwarte peperkorrels

voor het klaren

3
st
eiwitten + de eierschalen
100
g
mager rundergehakt
100
g
oesterzwam
wat boter
wat warme bouillon

bereiding

  1. Verwarm een oven voor tot 200º C. Doe de boter in een braadslede, voeg de klein gehakte botten van wild en de wildafsnijdsels toe en braad dit in de voorverwarmde oven rondom bruin. Keer de massa af en toe. Haal de afsnijdsels en de botten uit de braadslede en doe ze in een grote pan c.q. snelkookpan.Snijd intussen de schoongemaakte preien, knolselderij, winterwortel en de uien in stukjes en doe dit in de braadslede. Laat het even bruin worden en voeg dan de tomatenpuree toe. Laat die ontzuren. Doe de groenten dan bij het vlees en giet de 1 liter water in de braadslede. Breng dit op een hoog vuur aan de kook en maak het aanbaksel goed los. Giet dit bij het vlees en voeg er vervolgens de 2 liter water en de rode wijn bij. Laat het op een groot vuur aan de kook komen en schuim het regelmatig af. Als zich geen schuim meer vormt laurier, knof-look, peterseliestelen, tijm, jeneverbessen en peperkorrels toevoegen.Laat, op een klein vuur, de bouillon in een grote pan ca 6 uur en in een snelkookpan ca 1 ½ uur trekken. Zeef dan de bouillon door een neteldoekse lap en laat ze afkoelen. Verwijder het vet en klaar de bouillon met de eiwitten en het rundergehakt.
  2. Snijd de oesterzwam in reepjes, bak ze even aan in wat boter en zet ze tot gebruik weg in wat warme bouillon.

presentatie

  1. Doe wat reepjes oesterzwam in een warme soepkop en schenk er de hete bouillon over uit. Serveer het direct uit.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten