Amuse
Cocktailglaasje met steak tartaar, lauwwarme eierschuim en truffelaardappelpapier
menu: februari 2018
14 personen

hoofdingrediënten
tartaar
400
g
runderstaartstuk
1
el
mayonaise
1
tl
mosterd
worcestershiresauce, naar smaak
tabasco, paar druppels
peper en zout
1
st
sjalot, klein of een halve van groot formaat
2
el
kappertjes
4
st
cornichons
eierschuim
175
g
eigeel, gepasteuriseerd
0,5
dl
dragonazijn
1
dl
olijfolie extra vergine
peper en zout
sifon
truffelaardappelpapier
100
g
truffelaardappel
100
g
eiwit, gepasteuriseerd
peper en zout
garnering
3
el
kappertjes
8
st
cornichons
1
st
sjalot
2
el
peterselie, plat
bereiding
- Truffelaardappelpapier: Kook de aardappels gaar, verwijder de schil en duw ze door een zeef.
- Meng met eiwit totdat er een beslag ontstaat met de dikte van een pannenkoekbeslag.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Smeer dun uit op een siliconenmatje en droog ong. 40 minuten in een oven van 80ºC.
- Scheur er stukken van die gebruikt worden als garnering en bewaar tot gebruik in een goed afgesloten trommel.
- Eierschuim: Meng de eidooiers, dragonazijn en olijfolie (extra vergine), peper en zout in een maatbeker maar klop er geen lucht in.
- Giet in een sifon en belucht met 2 patronen.
- Zet in de warmhoudkast op maximaal 65ºC en schud regelmatig zodat de inhoud gelijkmatig opwarmt.
- Steaktartaar: Snijd het vlees ragfijn.
- Snijd de corchinons en kappertjes in zeer kleine stukjes.
- Meng dit samen met de overige ingrediënten met de tartaar. Zet in de koeling tot gebruik.
- Garnering: Snijd alles fijn, meng met elkaar en zet weg tot gebruik.
presentatie
- Neem een cocktailglas en leg onderin een lepeltje van de garnering.
- Schep hier voorzichtig de tartaar bovenop.
- Werk af met lauwwarme eierschuim en steek er een krokantje naast van het truffelpapier.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


