Soep

Cappuccino van Selderij

menu: november 2005

14 personen

hoofdingrediënten

250
g
bleekselderij
250
g
knolselderij
1
st
ui
1
st
prei (alleen wit)
100
g
kruimige aardappel
50
g
boter
1
l
gevogeltebouillon
2
dl
slagroom

garnering

100
g
ontbijtspek
bieslook
milde paprikapoeder

bereiding

  1. Maak geconcentreerde gevogeltebouillon door 85 g fondpoeder aan te maken met 7 dl water
  2. Laat de knolselderij, bleekselderij, ui en het wit van prei in de boter glazig worden. Niet laten verkleuren. Bestrooi met peper en zout. Voeg de bouillon toe en de (geschilde) aardappel in plakje toe en laat in 20 – 25 minuten gaarkoken.
  3. Pureer met de staafmixer en wrijf door een grove zeef.
  4. Snij het spek in kleine reepjes, bak ze knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Laat vlak voor het uitserveren de soep warm worden en voeg vervolgens de lobbig geklopte room toe.
  6. Snij de bieslook in kleine ringetjes.

presentatie

  1. Schep voorzichtig een beetje soep in een klein kopje. Het schuim bovenop.
  2. Strooi er wat spek, bieslook en milde paprikapoeder op.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten