
hoofdingrediënten
chocolade
cannoli koekje
125
g
bloem
95
g
suiker
65
g
boter
1
st
ei
10
g
vanillesuiker
1,5
dl
water
1
tl
kaneel, naar smaak
witte chocoladecreme
0,75
dl
melk
225
g
witte chocolade
3,75
dl
slagroom
amaretto, scheut
100
g
mascarpone
koffieijs
150
g
eidooier
150
g
poedersuiker
3
dl
volle melk
3
dl
room
1
el
oploskoffie
garnering
14
st
mintblaadjes
kniepertjesijzer
kniepertjesijzer
canneloni vormpje
bereiding
- Koffieijs: Los de koffie op in 1 eetlepel kokend water.
- Klop de eidooiers met de suiker, de opgeloste koffie en melk au bain marie tot een luchtige massa en laat afkoelen.
- Klop de slagroom lobbig.
- Giet het afgekoelde koffiemengsel bij de geslagen room.
- Draai er ijs van in de ijsmachine.
- Cannoli: Laat de boter smelten in de warmhoudkast en meng met de andere ingrediënten tot een beslag (pannenkoeken dikte).
- Laat dit even rusten. Neem het kniepertjesijzer, verwarm dit en leg er een beetje beslag op (ong 1,5 eetlepel) en bak er een wafel van.
- Haal van de plaat en neem een cannelonivormpje en omwikkel dit met een wafel zodat er een rolletje ontstaat. Herhaal dit voor 14 personen 14 keer.
- Witte chocoladecreme: Breng de melk met de amaretto tegen de kook en haal van het vuur af.
- Laat de chocolade erin smelten en roer tot alles is opgelost.
- Klop de slagroom lobbig en voeg dit samen met de mascarpone aan het mengsel toe.
- Breng het over in een spuitzak met mondje.
- Laat opstijven in de koeling en vul voor uitserveren de cannoli ermee.
presentatie
- Neem een bord en leg hier een gevulde cannoli op.
- Leg er een bolletje ijs naast en garneer met een takje munt.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


