dessert

Cannoli met witte chocoladecreme en koffieijs

menu: februari 2018

14 personen

hoofdingrediënten

chocolade

cannoli koekje

125
g
bloem
95
g
suiker
65
g
boter
1
st
ei
10
g
vanillesuiker
1,5
dl
water
1
tl
kaneel, naar smaak

witte chocoladecreme

0,75
dl
melk
225
g
witte chocolade
3,75
dl
slagroom
amaretto, scheut
100
g
mascarpone

koffieijs

150
g
eidooier
150
g
poedersuiker
3
dl
volle melk
3
dl
room
1
el
oploskoffie

garnering

14
st
mintblaadjes

kniepertjesijzer

kniepertjesijzer
canneloni vormpje

bereiding

  1. Koffieijs: Los de koffie op in 1 eetlepel kokend water.
  2. Klop de eidooiers met de suiker, de opgeloste koffie en melk au bain marie tot een luchtige massa en laat afkoelen.
  3. Klop de slagroom lobbig.
  4. Giet het afgekoelde koffiemengsel bij de geslagen room.
  5. Draai er ijs van in de ijsmachine.
  6. Cannoli: Laat de boter smelten in de warmhoudkast en meng met de andere ingrediënten tot een beslag (pannenkoeken dikte).
  7. Laat dit even rusten. Neem het kniepertjesijzer, verwarm dit en leg er een beetje beslag op (ong 1,5 eetlepel) en bak er een wafel van.
  8. Haal van de plaat en neem een cannelonivormpje en omwikkel dit met een wafel zodat er een rolletje ontstaat. Herhaal dit voor 14 personen 14 keer. 
  9. Witte chocoladecreme: Breng de melk met de amaretto tegen de kook en haal van het vuur af.
  10. Laat de chocolade erin smelten en roer tot alles is opgelost.
  11. Klop de slagroom lobbig en voeg dit samen met de mascarpone aan het mengsel toe.
  12. Breng het over in een spuitzak met mondje.
  13. Laat opstijven in de koeling en vul voor uitserveren de cannoli ermee. 

presentatie

  1. Neem een bord en leg hier een gevulde cannoli op.
  2. Leg er een bolletje ijs naast en garneer met een takje munt.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten