dessert

Bloedsinaasappel ijs met crepe en Grand Marniercoulis

menu: december 2017

14 personen

hoofdingrediënten

bloedsinaasappel

bloedsinaasappelijs

400
g
bloedsinaasappelcoulis
225
g
suiker
3
dl
slagroom
1
st
citroen
2,5
dl
volle yoghurt

crepes

5
st
eieren
300
g
patisserie bloem
5,5
dl
volle melk
1
dl
slagroom
20
g
vanillesuiker
snufje zout

sinaasappelcoulis

1
dl
water
300
g
suiker
2
st
steranijs
3
dl
sinaasappelsap
2
el
grand marnier

garnering

4
st
handsinaasappel
1/4
bs
mint

bereiding

  1. IJs; Verwarm de coulis met de suiker tot de suiker is opgelost.
  2. Klop de slagroom lobbig.
  3. Knijp de citroen uit en voeg het sap naar smaak toe aan de coulis.
  4. Laat de coulis afkoelen en meng met de lobbig geslagen room en de yoghurt.
  5. Draai er ijs van in de ijsmachine.
  6. Crêpe: Zeef de bloem.
  7. Meng al kloppende met de mixer de bloem met de melk, vanillesuiker, snufje zout, slagroom en eieren tot een egaal beslag.
  8. Bak 14 crêpes zo dun mogelijk in de crêpepan.
  9. Zet ze afgedekt weg in de warmhoudkast.
  10. Sinaasappelcoulis: Laat de suiker en het water op het vuur voorzichtig karameliseren in een pan met dikke bodem (het moet lichtblond van kleur blijven).
  11. Voeg voorzichtig het sinaasappelsap toe en de steranijs en laat zachtjes iets inkoken.
  12. Voeg als laatste de Grand Marnier toe.
  13. Vlak voor uitserveren: verwarm de coulis, haal de steranijs eruit en doe in een spuitflesje.
  14. Schil de sinaasappel en zorg dat je de witte vezels ook wegsnijdt.
  15. Snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliezen uit.

presentatie

  1. Plaats een vierkant bakje aan de linkerzijde op een bordje en leg hierin een quenelle ijs.
  2. Garneer met mint.
  3. Vouw de crêpe in vieren, leg deze aan de rechterzijde op het bordje en leg daar een paar partjes sinaasappel op.
  4. Druppel wat coulis over de crêpe en bestrooi licht met poedersuiker.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Muscat de Rivesaltes (2)

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten