Voorgerecht

Beignets au Rommedou - Beignets van Rommedou kaasjes

menu: april 2004

14 personen

hoofdingrediënten

700
g
rommedoukaasjes
60
g
bloem
60
g
aardappelmeel
1
st
eiwit
2
dl
pils
zout, witte peper
dl
room
dl
calvados
3
el
honing
zout, witte peper
25
st
walnoten
3
st
appels
2
st
eieren
bloem, gezeefd
rode peperkorrels
14
st
kroontjes peterselie

bereiding

  1. Snijd de Rommedou kaas in gelijkmatige blokjes van 2 x 2 cm.Leg een stuk bakpapier op een schaal en leg de blokjes, los van elkaar op het bakpapier. Plaats dit, ingepakt in folie (om uitdrogen te voorkomen), in de vriezer om de kaas goed koud te laten worden. Klop, net voor het uitserveren, bloem, aardappelmeel, zout, witte peper en pils tot een glad beslag en laat het ca 15 minuten rusten. Sla het eiwit stijf en schep het voorzichtig door het beslag. Kook de room tot 2/3 in, voeg de Calvados en de honing toe en laat ze inkoken. Breng de saus op smaak met zout en witte peper. De saus moet op yoghurt-dikte zijn.
  2. Verhit de frituur tot 180º C.Hak de walnoten fijn.Snijd, tegen het uitserveren (om verkleuren te voorkomen) de geschilde en van hun klokhuizen ontdane appelen met een mandoline in een fijne julienne. Frituur deze in de in een aparte pan met frituur-olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg dan de gehakte walnoten toe. Haal de ijskoude kaasblokjes door de, met wat water opgeklopte, eieren, dan door de gezeefde bloem en vervolgens door het beslag (zie boven). Bak ze, met één haal vanuit het beslag naar de frituur, met 6 tegelijk, in dezelfde pan met frituurolie, in korte tijd mooi licht bruin. (let op voor smelten c.q. leeglopen !)

presentatie

  1. Schep wat appel / walnoot-julienne op een warm bordje en leg daarop wat gefrituurde kaasblokjes. Schep wat rode peperkorrels door de saus en nappeer deze dan op het bord. Garneer het met een kroontje peterselie en serveer de borden, per 2 personen, direct uit.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten