hoofdingrediënten
basilicumsoep
2
el
olijfolie
4
st
lente-uitjes
150
g
aardappelen
1½
l
kippenbouillon
1½
bs
basilicum
175
ml
crème fraîche
½
tl
gele indiase currypasta
100
g
gerookte zalm
pesto (zelf maken)
25
st
verse basilicumblaadjes
100
ml
extra vergine olijfolie
40
g
pijnboompitten
25
g
geraspte parmezaan
25
g
pecorino
zout
bereiding
- Pesto. Doe de basilicum met de olie, de pijnboompitten en wat zout in de keukenmachine. Zet het apparaat eventjes op de middelste stand aan. Doe er de parmezaan en de pecorino bij en zet de keukenmachine opnieuw even aan.
- Basilicumsoep. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de lente-uitjes en de aardappelblokjes 2 minuten.
- Giet de kippenbouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten.
- Voeg 6 eetlepels fijngehakte basilicum en 3 eetlepels zelfgemaakte pesto toe en laat nog even zachtjes meekoken.
- Pureer alles tot een lichtgebonden soep.
- Snijd de gerookte zalm in kleine smalle reepjes.
- Klop vlak voor het uitserveren de crème fraîche met de currypasta lobbig.
presentatie
- Schenk de soep in de voorverwarmde kopjes.
- Schep de kerrieroom op de soep.
- Zet de kopjes 1 à 2 minuten onder de Salamander zodat de room licht kleurt.
- Verdeel de zalmreepjes er vlak voor het serveren over.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


