hoofdingrediënten
12
st
lamsboutjes
3
tn
knoflook
zout, witte peper
200
g
boter
250
g
wortel, kleingesneden
3
st
grote uien, kleingesneden
2
st
meirapen, kleingesneden
2
el
honing (miel au ginseng)
50
g
gezeefde bloem
1
l
lamsbouillon
4
st
pomodori tomaten
3
st
kruidnagels
10
st
jeneverbessen
basilicum
1
st
bouquet garni
4
el
gemberpoeder
1½
kg
kilo aardappelen
2
st
doosjes waterkers
12
st
kleine courgettes
zout
2
st
doosjes kerstomaatjes
1
bs
bosje lente-ui
zout, peper, gedroogde tijm
olijfolie
3
st
appels, goudrenetten
boter, suiker
bereiding
- Dep de lamsboutjes droog en smeer ze in met knoflook, zout en witte peper. Verhit de boter in een braadslede en wacht tot het schuim weg is. Schroei het vlees in de hete boter rondom dicht. Laat de boter niet verbranden !! Neem het vlees nu even uit de braadslede en zet de klein-gesneden wortel, ui en raap in de boter even aan. Doe er dan de honing bij, laat het even gaan en zet er dan de gezeefde bloem door. Goed omzetten en het geheel nog even laten stoven. Voeg dan, onder voortdurend roeren de hete lams-bouillon toe. Blijf roeren tot u een licht gebonden saus hebt verkregen. Leg het vlees terug in de braadslede, voeg Pomodori tomaten, kruidnagels, jeneverbessen, basilicum, bouquet garni toe. Laat alles, met het deksel op de braadslede, gedurende één uur zachtjes stoven. Roer er dan het gemberpoeder door en laat het gaar stoven. Neem het vlees eruit en houd dit warm. Zeef de saus en breng ze op smaak.
- Maak van de aardappelen en de blaadjes van de geplukte waterkers een mooie aardappelpuree. Verwarm een oven voor tot 150º C. Kook de courgettes even in water met wat zout. Snijd de kers-tomaatjes in plakjes. Snijd tegen het uitserveren de courgettes in vier reepjes open maar laat ze onderaan vast zitten. Druk ze voorzichtig tot een waaier uit. Steek de plakjes kerstomaat daar tussen. Leg de waaiers op een bakplaat. Snijd de lente-ui in plakjes. Leg de plakjes op de courgettes/kerstomaat, bestrooi ze met zout, witte peper en tijm, besprenkel ze met wat olijfolie en zet ze ca 10 minuten in de voorverwarmde oven.
presentatie
- Schil de appelen, snijd ze in vieren en snid die kwarten weer in drieën. Smelt de boter in een pan en zet daat de appel maantjes in aan. Strooi er de suiker over en laat die licht karameliseren. Bak de appelschijfjes niet té gaar. Leg een toef warme aardappelpuree op de warme borden en zet let lamsboutje daar tegen aan. Garneer met saus, 3 appelplakjes en een courgettewaaier.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


