Soep

Aspergeveloute met staartjes van rivierkreeft en broodravioli

menu: mei 2018

14 personen

hoofdingrediënten

asperges, kreeftenvlees

1,2
kg
soepasperges
100
g
prei
1
st
sjalot
1,3
l
gevogeltebouillon, van poeder
1,5
dl
slagroom
boter
eventueel allesbinder
200
g
staartjes van rivierkreeft

broodravioli van staartjes v an rivierkreeft

150
g
staartjes van rivierkreeft
2
el
mayonaise
1
tk
peterselie
4
pl
tramezzinibrood
eiwit

peterselieolie

40
g
peterselie, plat
1,5
dl
olijfolie
zout

bereiding

  1. Soep: Peterselieolie: Blancheer 40 g peterselieblaadjes en knijp goed uit.
  2. Meng dit met de olijfolie en wat zout en pureer in de blender.
  3. Bewaar in een spuitflesje.
  4. Schil de asperges, snijd de harde onderkantjes eraf, kook ze 5 minuten en snijd in stukken.
  5. Stoof de sjalot, wit van prei en de asperges in een klontje boter en voeg de bouillon toe.
  6. Laat op een zacht vuurtje een half uurtje garen.
  7. Pureer de soep in de keukenmachine.
  8. Passeer indien nodig door een grove zeef en voeg de room toe.
  9. Ravioli: Rol de plakken brood met de pastamachine steeds dunner uit (1x op de wijdste stand en 1x op stand 3 of 4).
  10. Steek er met een steker 28 rondjes uit van 7 cm doorsnede.
  11. Snijd het kreeftenvlees fijn en breng op smaak met mayonaise, zeer fijngeknipte peterselie en wat peper.
  12. Leg een klein toefje vulling in het midden van 14 uitgestoken rondjes.
  13. Smeer het randje rondom in met losgeklopt eiwit en dek af met een tweede rondje.
  14. Druk de randjes stevig op elkaar, eventueel met een vork.
  15. Frituur ze vlak voor uitserveren op 180ºC. 

presentatie

  1. Schenk de soep in een bolbord en garneer met kreeftenstaartvlees en druppels peterselieolie.
  2. Leg op de rand van het bord een broodravioli.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Abadia de San Campio Albariño, Avalos, Luberon Blanc, Schieferterrassen Trocken

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten