Voorgerecht

Asperges met Noilly prat saus en grijze garnaaltjes

menu: mei 2007

14 personen

hoofdingrediënten

42
st
asperges
350
g
garnalen, grijze
2
st
rijpe vleestomaten
peterselie

saus

100
g
sjalotjes
3
tk
tijm
2
bl
laurier
3
dl
noilly prat
3
dl
room
300
g
boter
peper
zeezout
scheutje citroensap

bereiding

  1. Saus. Sjalotje en tijm en laurier aanzetten in een beetje boter.
  2. Afblussen met Noilly prat en tot een kwart laten inkoken. Room toevoegen en tot de helft inkoken. Saus zeven en dan geleidelijk de boter toevoegen.
  3. Peper, zout en druppeltjes citroensap (voorzichtig) toevoegen
  4. Asperges beetgaar koken in gezouten water.
  5. Tomaten en garnalen. Tomaten pellen en zaad verwijderen en hele kleine blokjes van snijden
  6. Vermeng de stukjes tomaat met de grijze garnaaltjes.

presentatie

  1. Presenteer het gerecht op een rechthoekig bord.
  2. Leg op ieder bord 3 asperges.
  3. De saus iets boven het midden van de asperges gieten en daar het garnalenmengsel op aanbrengen.
  4. Garneer het garnalenmengsel met zeer fijngeknipte peterselie.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten