Nagerecht

Appelcrumble

menu: januari 2012

14 personen

hoofdingrediënten

3
st
appelen (schone van boskoop)
3
el
honing
3
el
water

crumble

30
g
boter
30
g
suiker
30
g
amandelpoeder
30
g
kardemonpoeder
40
g
bloem

saus

3
dl
slagroom
180
g
eierdooier
4
el
honing
1
st
vanillestokje

bereiding

  1. Schil en rasp de appelen grof.
  2. Kook het water met de honing en de geraspte appelen op laag vuur tot het vocht verdampt is.
  3. Breng de room aan de kook met het in de lengte doormidden gesneden vanillestokje.
  4. Klop de eierdooiers met de honing wit.
  5. Verwijder het vanillestokje en giet, van het vuur af, de room bij de geklopte eierdooiers.
  6. Zet het mengsel terug op het vuur en laat binden, niet koken.
  7. Neem van het vuur en klop op tot de saus koud is.
  8. Meng alle ingrediënten voor de crumble tot een brokkelig mengsel.
  9. Bak dit op een bakmatje gedurende 10 minuten krokant en bruin in de oven op 175 graden.

presentatie

  1. Verdeel de appelpulp over 14 glaasjes.
  2. Giet de saus erover.
  3. Verdeel de crumble over de glaasjes.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten