
hoofdingrediënten
3
st
appelen (schone van boskoop)
3
el
honing
3
el
water
crumble
30
g
boter
30
g
suiker
30
g
amandelpoeder
30
g
kardemonpoeder
40
g
bloem
saus
3
dl
slagroom
180
g
eierdooier
4
el
honing
1
st
vanillestokje
bereiding
- Schil en rasp de appelen grof.
- Kook het water met de honing en de geraspte appelen op laag vuur tot het vocht verdampt is.
- Breng de room aan de kook met het in de lengte doormidden gesneden vanillestokje.
- Klop de eierdooiers met de honing wit.
- Verwijder het vanillestokje en giet, van het vuur af, de room bij de geklopte eierdooiers.
- Zet het mengsel terug op het vuur en laat binden, niet koken.
- Neem van het vuur en klop op tot de saus koud is.
- Meng alle ingrediënten voor de crumble tot een brokkelig mengsel.
- Bak dit op een bakmatje gedurende 10 minuten krokant en bruin in de oven op 175 graden.
presentatie
- Verdeel de appelpulp over 14 glaasjes.
- Giet de saus erover.
- Verdeel de crumble over de glaasjes.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


