Tussengerecht
Zucchine Incartocciate - Rolletjes van geroosterde courgette met geitenkaas
menu: juli 2005
14 personen

hoofdingrediënten
2
st
courgette (middelgroot)
300
g
hollandse geitenkaas (belegen of oud)
1
st
citroen
1
bs
bladpeterselie
1
bs
basilicum
4
el
olijfolie extra vergine
zout en vergemalen peper
bereiding
- Snij de courgettes op de snijmachine in 20 plakken. Hak de peterselie fijn en scheur de basilicumblaasjes in grove stukken. Snij de kaas in blokjes, waarvan de lengte de breedte van de courgetteplakjes is.
- Rooster de courgetteplakken aan beide zijden in een geribbelde grilleerpan tot ze goed gekleurd zijn.
- Rasp de schil van de citroen, pers de citroen en bewaar het sap. Meng de geraspte schil samen met de kruiden en de blokjes kaas in een kom.
- Leg op iedere courgetteplak een blokje kaas met wat kruiden. Rol ze op en zet ze vast met een prikker. Zet de rolletjes in een kom, giet hierover de olie, sprenkel er wat citroensap over en bestrooi ze met de resterende kruiden. Breng verder op smaak met zout en versgemalen peper. Laat het vervolgens minstens 20 minuten in de koelkast marineren.
presentatie
-
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


