
hoofdingrediënten
lam
lamskroontjes
28
st
lamskroontjes
peper en zout
100
ml
olijfolie
200
ml
sinaasappelsap
2
tn
knoflook
2
tk
rozemarijn
2
tk
tijm
kaneel, snufje
zeeuws potje
700
g
aardappelen
250
g
witte bonen, cannellini , blikje
200
g
zeekraal
peper en zout, nootmuskaat
melk
olijfolie
2
tl
mosterd, grof
1
st
sjalot
portsaus
300
ml
rode port
300
ml
jus de veau
100
ml
room
1/2
st
rode peper
200
ml
sinaasappelsap
aardappelspaghetti
600
g
friet aardappel
garnering
1
bk
mustard cress
bereiding
- Lamskroontjes: Snijd de kroontjes los en marineer ze in een mengsel van olijfolie, sinaasappelsap, geperste knoflook, rozemarijn, tijm, peper en zout en een snufje kaneel.
- Schroei de drooggedepte lamskroontjes dicht vlak voor uitserveren en laat ze even rusten op een warme plaats.
- Stamppotje: Schil en kook de aardappelen gaar.
- Giet de witte bonen af en houd wat achter ter garnering.
- Fruit een gesnipperde ui aan in olijfolie en voeg de zeekraal toe die je kort aanzet met wat peper. Houd wat apart voor garnering.
- Pureer de aardappelen en maak er een puree van met wat melk, boter, grove mosterd en zout.
- Maak vervolgens het stamppotje van de puree door de aangezette zeekraal en uitgelekte en verwarmde witte bonen toe te voegen.
- Portsaus: Snijd de halve rode peper flinterdun.
- Laat de rode port met het sinaasappelsap en de jus de veau inkoken tot gewenste smaak en voeg de room toe.
- Voeg de ragfijn gesneden rode peper toe en breng op smaak.
- Aardappelspaghetti: Maak met de spirali spaghetti van de aardappels.
- Frituur kleine hoopjes van de spaghetti al nagelang het aantal personen.
- Laat afkoelen en zout na.
presentatie
- Dresseer de stamppot in een steker op het bord.
- Leg er 2 lamskroontjes naast met het bot omhoog.
- Nappeer er wat saus omheen.
- Garneer af met een toef aardappelsspaghetti en mosterd cress op de stamppot.
- Leg er wat warme witte bonen en zeekraal omheen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
7 Castillos – Rioja Crianza, Condado de Haza Crianza


