Hoofdgerecht

Zeeuws potje met lamsrib en portsaus

menu: april 2019

14 personen

hoofdingrediënten

lam

lamskroontjes

28
st
lamskroontjes
peper en zout
100
ml
olijfolie
200
ml
sinaasappelsap
2
tn
knoflook
2
tk
rozemarijn
2
tk
tijm
kaneel, snufje

zeeuws potje

700
g
aardappelen
250
g
witte bonen, cannellini , blikje
200
g
zeekraal
peper en zout, nootmuskaat
melk
olijfolie
2
tl
mosterd, grof
1
st
sjalot

portsaus

300
ml
rode port
300
ml
jus de veau
100
ml
room
1/2
st
rode peper
200
ml
sinaasappelsap

aardappelspaghetti

600
g
friet aardappel

garnering

1
bk
mustard cress

bereiding

  1. Lamskroontjes: Snijd de kroontjes los en marineer ze in een mengsel van olijfolie, sinaasappelsap, geperste knoflook, rozemarijn, tijm, peper en zout en een snufje kaneel. 
  2. Schroei de drooggedepte lamskroontjes dicht vlak voor uitserveren en laat ze even rusten op een warme plaats.
  3. Stamppotje: Schil en kook de aardappelen gaar.
  4. Giet de witte bonen af en houd wat achter ter garnering.
  5. Fruit een gesnipperde ui aan in olijfolie en voeg de zeekraal toe die je kort aanzet met wat peper. Houd wat apart voor garnering.
  6. Pureer de aardappelen en maak er een puree van met wat melk, boter, grove mosterd en zout.
  7. Maak vervolgens het stamppotje van de puree door de aangezette zeekraal en uitgelekte en verwarmde witte bonen toe te voegen.
  8. Portsaus: Snijd de halve rode peper flinterdun.
  9. Laat de rode port met het sinaasappelsap en de jus de veau inkoken tot gewenste smaak en voeg de room toe.
  10. Voeg de ragfijn gesneden rode peper toe en breng op smaak.
  11. Aardappelspaghetti:  Maak met de spirali spaghetti van de aardappels.
  12. Frituur kleine hoopjes van de spaghetti al nagelang het aantal personen. 
  13. Laat afkoelen en zout na.

presentatie

  1. Dresseer de stamppot in een steker op het bord.
  2. Leg er 2 lamskroontjes naast met het bot omhoog.
  3. Nappeer er wat saus omheen.
  4. Garneer af met een toef aardappelsspaghetti en mosterd cress op de stamppot.
  5. Leg er wat warme witte bonen en zeekraal omheen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

7 Castillos – Rioja Crianza, Condado de Haza Crianza

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten