Tussengerecht
Zeeduivel met een rivierkreeftensaus op een bedje van citroenbasilicumspaghetti
menu: oktober 2018
14 personen

hoofdingrediënten
zeeduivel
zeeduivel
840
g
zeeduivelfilet zonder vel
bloem
boter
spaghetti
300
g
semola
3
st
ei
1
dl
slagroom
1
st
citroen
1/4
bs
basilicum
50
g
boter
saus
500
g
dop
2
el
tomatenpuree
100
g
wortel
1
st
prei
1
st
ui
1
l
visbouillon (30g concentraat op 1 liter water)
1
el
armagnac
1/4
bs
dragon
1/4
bs
peterselie
slagroom naar smaak
bereiding
- Spaghetti. Maak de 300 g spaghetti volgens basisreceptuur.
- Boen de citroen schoon. Rasp de schil en pers uit. Je hebt zowel de rasp als het sap nodig.
- Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
- Rivierkreeftensaus. Maak de wortel en de prei schoon en snijd klein. Snipper de ui.
- Zet de dop en de groenten aan in een pan met wat boter en laat zachtjes zweten.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat even meefruiten (ontzuren).
- Maak 1 liter visbouillon van de geconcentreerde fond. Voeg deze toe aan de pan en laat het geheel inkoken tot de helft.
- Zeef de ingekookte saus door een puntzeef.
- Kook het geheel goed door en voeg de armagnac, de room, 2 eetlepels fijngesneden dragon en 2 eetlepels fijngehakte peterselie toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bind eventueel met allesbinder.
- Zeeduivel. Dep de zeeduivelfilet met keukenpapier droog en verdeel in 14 gelijke stukjes.
- Wentel de stukjes door de bloem.
- Bak vlak voor uitserveren de zeeduivelfiletjes gaar in de roomboter.
- Kook vlak voor uitserveren de spaghetti in kokend water met zout gaar.
- Roer de boter, de room, 20 ml van het citroensap in een pannetje op een laag vuur tot de boter is gesmolten.
- Haal het pannetje van het vuur.
- Giet de pasta af. Doe deze terug in de pan en voeg het roommengsel toe. Voeg tot slot het citroenrasp en de basilicumreepjes toe.
presentatie
- Draai van de spaghetti een toefje en leg dit in het midden van een diep bord.
- Napeer wat rivierkreeftensaus rondom de spaghetti.
- Leg een stukje gebakken zeeduivel hierop.
- Garneer met een toefje peterselie.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Pouilly-Fuissé, Villa Wolf – Pinot Gris


