Tussengerecht

Zeeduivel met een rivierkreeftensaus op een bedje van citroenbasilicumspaghetti

menu: oktober 2018

14 personen

hoofdingrediënten

zeeduivel

zeeduivel

840
g
zeeduivelfilet zonder vel
bloem
boter

spaghetti

300
g
semola
3
st
ei
1
dl
slagroom
1
st
citroen
1/4
bs
basilicum
50
g
boter

saus

500
g
dop
2
el
tomatenpuree
100
g
wortel
1
st
prei
1
st
ui
1
l
visbouillon (30g concentraat op 1 liter water)
1
el
armagnac
1/4
bs
dragon
1/4
bs
peterselie
slagroom naar smaak

bereiding

  1. Spaghetti. Maak de 300 g spaghetti volgens basisreceptuur.
  2. Boen de citroen schoon. Rasp de schil en pers uit. Je hebt zowel de rasp als het sap nodig.
  3. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
  4. Rivierkreeftensaus. Maak de wortel en de prei schoon en snijd klein. Snipper de ui. 
  5. Zet de dop en de groenten aan in een pan met wat boter en laat zachtjes zweten.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meefruiten (ontzuren).
  7. Maak 1 liter visbouillon van de geconcentreerde fond. Voeg deze toe aan de pan en laat het geheel inkoken tot de helft. 
  8. Zeef de ingekookte saus door een puntzeef.
  9. Kook het geheel goed door en voeg de armagnac, de room, 2 eetlepels fijngesneden dragon en 2 eetlepels fijngehakte peterselie toe. 
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Bind eventueel met allesbinder.
  12. Zeeduivel. Dep de zeeduivelfilet met keukenpapier droog en verdeel in 14 gelijke stukjes. 
  13. Wentel de stukjes door de bloem. 
  14. Bak vlak voor uitserveren de zeeduivelfiletjes gaar in de roomboter.
  15. Kook vlak voor uitserveren de spaghetti in kokend water met zout gaar.
  16. Roer de boter, de room, 20 ml van het citroensap in een pannetje op een laag vuur tot de boter is gesmolten. 
  17. Haal het pannetje van het vuur.
  18. Giet de pasta af. Doe deze terug in de pan en voeg het roommengsel toe. Voeg tot slot het citroenrasp en de basilicumreepjes toe.

presentatie

  1. Draai van de spaghetti een toefje en leg dit in het midden van een diep bord.
  2. Napeer wat rivierkreeftensaus rondom de spaghetti.
  3. Leg een stukje gebakken zeeduivel hierop.
  4. Garneer met een toefje peterselie.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Pouilly-Fuissé, Villa Wolf – Pinot Gris

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten