Tussengerecht

Zeeduivel met ansjovis en prei

menu: maart 2015

14 personen

hoofdingrediënten

zeeduivel

zeeduivel, ansjovis, prei

850
g
zeeduivelfilet
14
pl
mager gerookt ontbijtspek
peper en zout

ansjovisgarnituur

1
dl
olijfolie
2
st
sjalotje
2
tn
knoflook
35
g
pijnboompitten
2
el
kappertjes
10
st
ansjovis
1
el
witte wijnazijn
3
tk
peterselie

prei met roomsaus

2
st
prei
2
tn
knoflook
3
dl
kippenfond
60
g
parmezaanse kaas
3
dl
room
1
tk
peterselie
1
bk
affila cress

bereiding

  1. Zeeduivel: Verdeel de vis in porties overeenkomstig het aantal leden.
  2. Omwikkel de vis met de plakjes gerookt ontbijtspek.
  3. Bak ze aan in de pan en zet de vis in een ovenschaal ingevet met een beetje olijfolie. Let op: 2 manieren om de vis te garen. 
  4. Manier 1. Plaats de ovenschaal in een hete luchtoven van 160ºC en laat garen tot een kerntemperatuur van 75ºC. Gebruik hiervoor de digitale thermometer.
  5. Manier 2. Plaats de ovenschaal in de Rational. N.B. Indien  de Rational een geluidssignaal geeft altijd knop (8) even ingedrukt houden (CONTINUE). Druk op aan (1). Wacht tot de verlichting in de oven aangaat. Druk tegelijkertijd op de blauwe toets (4) en de rode toets (5). Stel direct daarna de tijd in op CONTINUE door knop (8) even ingedrukt te houden. Druk op de temperatuurtoets (6) en stel de temperatuur in op 160ºC met knop (19). Druk op druppel (2) om vocht toe te voegen (deze moet gaan knipperen) Voeg 10% vocht toe door knop (19) naar links te draaien (display 10% blauw, 90% rood). Steek de temperatuurmeter (ligt in de oven van de Rational) in de vis. Druk op de bovenste IQT (12) en stel de kerntemperatuur in op 72ºC met de draaiknop (19). Druk nogmaals op IQT (12). Ventilator op halve snelheid instellen (knop 17).   
  6. Ansjovisgarnituur: Snijd de sjalotten en de knoflook fijn.
  7. Rooster de pijnboompitten licht en snijd de ansjovis in grove stukken.
  8. Verwarm de olijfolie met de sjalot, knoflook, pijnboompitten, de kappertjes en de ansjovis.
  9. Neem van het vuur en laat het mengsel af en toe roerend samensmelten.
  10. Breng op smaak met witte wijnazijn.
  11. Schep er vlak voor uitserveren de gehakte peterselie door.
  12. Prei met roomsaus: Snijd het wit en het lichtgroen van de prei in de lengte in repen ter grootte van je stukje vis.
  13. Bak de gesnipperde knoflook zachtjes in de boter en blus af met de kippenfond.
  14. Stoof de prei langzaam gaar in de fond en als de prei gaar is eruit halen met een schuimspaan.
  15. Laat het stoofvocht tot 2/3 indampen.
  16. Voeg kaas en room toe en laat indampen tot sausdikte.
  17. Warm de prei vlak voor uitserveren even door in de saus.
  18. Schep de prei uit de saus en houd warm tot uitgifte.
  19. Laat de saus indien nodig nog iets indampen en voeg de fijngehakte peterselie toe.

presentatie

  1. Leg de stukken prei in het midden van het bord.
  2. Leg hier het stukje vis op en daarop het ansjovisgarnituur en garneer met een plukje affila cress.
  3. Verdeel de saus rondom het visgerecht.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Chardonnay IGT Delle Venezie, Pinot grigio

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten