Tussengerecht

Zeebaars met gemarineerde venkel , venkelpuree en uienmoes

menu: juni 2012

14 personen

hoofdingrediënten

14
st
zeebaarsfilets (70 g) met vel

gemarineerde venkel

2
st
venkel
1
el
witte balsamicoazijn
3
el
olijfolie
peper en zout

venkelpuree

1
st
venkel
750
g
aardappels (kruimig)
olijfolie
boter

uienmoes

3
st
witte zoete ui
peper en zout
½
citroen (rasp)

bereiding

  1. Gemarineerde venkel: Rasp de venkel met een grove rasp en laat marineren in een schaal met wat zout, peper, balsamico azijn en olijfolie, dek af met plastic folie.
  2. Puree: Snijd de venkel in zeer kleine blokjes.( Bewaar het groen voor de garnering)
  3. Schil de aardappels en kook ze gaar.
  4. Smoor de venkel in een steelpan langzaam in boter en olijfolie beetgaar.
  5. Maak een aardappelpuree met boter, nootmuskaat, peper en zout.
  6. Meng dit met de gesmoorde blokjes venkel en het vocht waarin ze beetgaar zijn gemaakt. verwarm voor uitgifte)
  7. Uienmoes: Snijd de zoete ui in stukken en kook in een beetje water met zout.
  8. Blender tot moes als het water verdampt is en breng eventueel op smaak met zout, peper en een beetje citroenrasp.
  9. Bestrooi de zeebaars met zout en peper. Bak vlak voor uitgifte op de velkant. Laat de vis enkele minuten op medium warmte bakken tot het vel knapperig is.

presentatie

  1. Neem een langwerpig bord en leg er de uitgelekte gemarineerde venkel op.
  2. Schik de vis erop en schep een lepeltje uienmoes op de vis en garneer met wat venkelgroen.
  3. Leg er een bolletje puree naast.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten