Tussengerecht
Zeebaars met gemarineerde venkel , venkelpuree en uienmoes
menu: juni 2012
14 personen

hoofdingrediënten
14
st
zeebaarsfilets (70 g) met vel
gemarineerde venkel
2
st
venkel
1
el
witte balsamicoazijn
3
el
olijfolie
peper en zout
venkelpuree
1
st
venkel
750
g
aardappels (kruimig)
olijfolie
boter
uienmoes
3
st
witte zoete ui
peper en zout
½
citroen (rasp)
bereiding
- Gemarineerde venkel: Rasp de venkel met een grove rasp en laat marineren in een schaal met wat zout, peper, balsamico azijn en olijfolie, dek af met plastic folie.
- Puree: Snijd de venkel in zeer kleine blokjes.( Bewaar het groen voor de garnering)
- Schil de aardappels en kook ze gaar.
- Smoor de venkel in een steelpan langzaam in boter en olijfolie beetgaar.
- Maak een aardappelpuree met boter, nootmuskaat, peper en zout.
- Meng dit met de gesmoorde blokjes venkel en het vocht waarin ze beetgaar zijn gemaakt. verwarm voor uitgifte)
- Uienmoes: Snijd de zoete ui in stukken en kook in een beetje water met zout.
- Blender tot moes als het water verdampt is en breng eventueel op smaak met zout, peper en een beetje citroenrasp.
- Bestrooi de zeebaars met zout en peper. Bak vlak voor uitgifte op de velkant. Laat de vis enkele minuten op medium warmte bakken tot het vel knapperig is.
presentatie
- Neem een langwerpig bord en leg er de uitgelekte gemarineerde venkel op.
- Schik de vis erop en schep een lepeltje uienmoes op de vis en garneer met wat venkelgroen.
- Leg er een bolletje puree naast.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


