
hoofdingrediënten
zalm
deegbodem
250
g
bloem
150
g
boter
snufje zout
1
el
ijskoud water
14
st
vormpjes met losse bodem
vulling
200
g
sjalot
2
tl
mierikswortelpasta
2
tl
citroensap
2
tl
kappertjes
150
g
eigeel, gepasteuriseerd
300
g
gerookte zalmsnippers
droge bonen, steunvulling
dille
200
ml
creme fraiche
garnering
14
tk
dille
citrus-tomatenmayonaise
1
st
eidooier
1
st
citroen
1
el
mosterd
zonnebloem olie
2
st
tomaat, tasty tom of joyn
1/2
tl
gerookte paprikapoeder
bereiding
- Deeg: Meng de bloem met wat zout in een kom en voeg de in blokjes gesneden koude boter toe.
- Meng dit met de bloem tot een kruimeldeeg.
- Roer het water erdoor zodat er een stevig deeg ontstaat.
- Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak.
- Bekleed hiermee de vormpjes die met boter ingewreven zijn.
- Knip van bakpapier 14 rondjes en leg die in de vormpjes. Strooi daarop de droge bonen.
- Zet ze 30 minuten in de koeling.
- Verwarm de oven op 190ºC en bak de vormpjes 10 minuten in de oven.
- Verwijder het bakpapier en de droge bonen.
- Vulling: Snipper de sjalot.
- Meng in een kom de mierikswortelpasta, het citroensap, de kappertjes en de crème fraîche. Voeg het eigeel en de zalmsnippers toe.
- Breng op smaak met dille, peper en zout.
- Verdeel het mengsel in de vormpjes en bak voor uitserveren ongeveer 15 minuten in een oven van 190ºC.
- Haal ze uit de vormpjes en laat minstens 5 minuten rusten.
- Mayonaise: Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het tomatenvlees in zeer kleine blokjes.
- Mix de eidooier, wat citroensap en mosterd goed door elkaar.
- Voeg in een dunne straal de zonnebloemolie toe tot er een mayonaise ontstaat.
- Klop de stukjes tomaat erdoor en breng goed op smaak met de gerookte paprikapoeder, peper en zout.
presentatie
- Neem een rond bordje en leg hier het taartje op.
- Zet er een klein steelpannetje naast met de mayonaise.
- Garneer het taartje met een takje dille.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Portal da Calçada Branco, Scrubby Rise White


