Amuse

Zalmtaartje met citrus-tomatenmayonaise

menu: februari 2020

14 personen

hoofdingrediënten

zalm

deegbodem

250
g
bloem
150
g
boter
snufje zout
1
el
ijskoud water
14
st
vormpjes met losse bodem

vulling

200
g
sjalot
2
tl
mierikswortelpasta
2
tl
citroensap
2
tl
kappertjes
150
g
eigeel, gepasteuriseerd
300
g
gerookte zalmsnippers
droge bonen, steunvulling
dille
200
ml
creme fraiche

garnering

14
tk
dille

citrus-tomatenmayonaise

1
st
eidooier
1
st
citroen
1
el
mosterd
zonnebloem olie
2
st
tomaat, tasty tom of joyn
1/2
tl
gerookte paprikapoeder

bereiding

  1. Deeg: Meng de bloem met wat zout in een kom en voeg de in blokjes gesneden koude boter toe.
  2. Meng dit met de bloem tot een kruimeldeeg.
  3. Roer het water erdoor zodat er een stevig deeg ontstaat.
  4. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak.
  5. Bekleed hiermee de vormpjes die met boter ingewreven zijn.
  6. Knip van bakpapier 14 rondjes en leg die in de vormpjes. Strooi daarop de droge bonen.
  7. Zet ze 30 minuten in de koeling.
  8. Verwarm de oven op 190ºC en bak de vormpjes 10 minuten in de oven.
  9. Verwijder het bakpapier en de droge bonen.
  10. Vulling: Snipper de sjalot.
  11. Meng in een kom de mierikswortelpasta, het citroensap, de kappertjes en de crème fraîche. Voeg het eigeel en de zalmsnippers toe.
  12. Breng op smaak met dille, peper en zout.
  13. Verdeel het mengsel in de vormpjes en bak voor uitserveren ongeveer 15 minuten in een oven van 190ºC.
  14. Haal ze uit de vormpjes en laat minstens 5 minuten rusten.
  15. Mayonaise: Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het tomatenvlees in zeer kleine blokjes.
  16. Mix de eidooier, wat citroensap en mosterd goed door elkaar.
  17. Voeg in een dunne straal de zonnebloemolie toe tot er een mayonaise ontstaat.
  18. Klop de stukjes tomaat erdoor en breng goed op smaak met de gerookte paprikapoeder, peper en zout.  

presentatie

  1. Neem een rond bordje en leg hier het taartje op.
  2. Zet er een klein steelpannetje naast met de mayonaise.
  3. Garneer het taartje met een takje dille.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Portal da Calçada Branco, Scrubby Rise White

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten