
hoofdingrediënten
Zalmspinazierol
225
g
zalmfilet
300
g
verse spinazie
120
g
eidooier
120
g
eiwit
50
g
geraspte parmezaanse kaas
175
g
zachte magere kaas (philadelphia)
3
el
crème fraîche
2
st
pomodori tomaten
1/4
bs
bieslook
1/4
bs
dille
zout
zwarte peper uit de molen
bereiding
- Zalmspinazierol. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze in met wat olie.
- Leg de filet op een met een siliconenmatje beklede bakplaat. Bedek met aluminiumfolie.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de spinazie en kook met aanhangend water gedurende 2 minuten. Giet af en knijp het resterende vocht er zoveel mogelijk uit.
- Hak de spinazie fijn. Meng de spinazie met de eidooier, de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eiwitten stijf. Spatel ze door het spinaziemengsel.
- Verdeel het mengsel in een dunne laag over de met bakpapier beklede bakplaat. Bak het spinaziemengsel in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende 10-12 minuten goudbruin.
- Bak ondertussen ook de zalm in de oven (met folie) gedurende 8-10 minuten.
- Haal het spinaziemengsel uit de oven en keer op een groot vel vetvrij bakpapier en laat afkoelen.
- Haal ook de zalm uit de oven en laat afkoelen. Verdeel deze vervolgens in vlokken.
- Kruis de tomaten in en dompel ze in kokend water. Verwijder het vel. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten brunoise.
- Snijd de bieslook fijn (1 eetlepel).
- Hak de dille (1 eetlepel).
- Roer de magere kaas met de crème fraîche glad.
- Meng de zalmvlokken met de in stukjes gesneden tomaten, de fijngesneden bieslook en de fijngehakte dille.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Smeer het kaasmengsel over het spinaziemengsel, verdeel er de zalmvlokken met tomaat en kruiden over en rol het geheel in de lengte op.
- Zet koud weg tot uitserveren.
- Snijd nog wat bieslook en hak nog wat dille voor de garnering.
presentatie
- Snijd 14 plakjes van de zalmspinazierol.
- Leg op het midden van een bord 1 plakje.
- Garneer het geheel met een beetje bieslook en dille.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
ENATE Chardonnay ‘234’, La Vernaccia Tradizionale di San Gimignano


