Voorgerecht

Zalmspinazierol

menu: maart 2016

14 personen

hoofdingrediënten

Zalmspinazierol

225
g
zalmfilet
300
g
verse spinazie
120
g
eidooier
120
g
eiwit
50
g
geraspte parmezaanse kaas
175
g
zachte magere kaas (philadelphia)
3
el
crème fraîche
2
st
pomodori tomaten
1/4
bs
bieslook
1/4
bs
dille
zout
zwarte peper uit de molen

bereiding

  1. Zalmspinazierol. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze in met wat olie.
  2. Leg de filet op een met een siliconenmatje beklede bakplaat. Bedek met aluminiumfolie. 
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  4. Was de spinazie en kook met aanhangend water gedurende 2 minuten. Giet af en knijp het resterende vocht er zoveel mogelijk uit.
  5. Hak de spinazie fijn. Meng de spinazie met de eidooier, de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper.
  6. Klop de eiwitten stijf. Spatel ze door het spinaziemengsel.
  7. Verdeel het mengsel in een dunne laag over de met bakpapier beklede bakplaat. Bak het spinaziemengsel in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende 10-12 minuten goudbruin. 
  8. Bak ondertussen ook de zalm in de oven (met folie) gedurende 8-10 minuten.
  9. Haal het spinaziemengsel uit de oven en keer op een groot vel vetvrij bakpapier en laat afkoelen.
  10. Haal ook de zalm uit de oven en laat afkoelen. Verdeel deze vervolgens in vlokken.
  11. Kruis de tomaten in en dompel ze in kokend water. Verwijder het vel. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten brunoise.
  12. Snijd de bieslook fijn (1 eetlepel).
  13. Hak de dille (1 eetlepel).
  14. Roer de magere kaas met de crème fraîche glad.
  15. Meng de zalmvlokken met de in stukjes gesneden tomaten, de fijngesneden bieslook en de fijngehakte dille.
  16. Breng op smaak met zout en peper.
  17. Smeer het kaasmengsel over het spinaziemengsel, verdeel er de zalmvlokken met tomaat en kruiden over en rol het geheel in de lengte op.
  18. Zet koud weg tot uitserveren.
  19. Snijd nog wat bieslook en hak nog wat dille voor de garnering.

presentatie

  1. Snijd 14 plakjes van de zalmspinazierol.
  2. Leg op het midden van een bord 1 plakje.
  3. Garneer het geheel met een beetje bieslook en dille.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

ENATE Chardonnay ‘234’, La Vernaccia Tradizionale di San Gimignano

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten