
hoofdingrediënten
1
kg
zalmfilet in 14 stukjes (75 gr p st)
0,5
dl
witte miso pasta
0,3
dl
tahin
0,3
dl
suiker
70
ml
water
salade
3
st
venkel
1,5
st
komkommer
60
ml
limoensap (3 stuks)
25
ml
vissaus
1
bs
koriander
2
el
suiker
bereiding
- Miso, tahin, suiker en water voorzichtig aan de kook brengen onder voortdurend roeren. Laat indikken.
- Bak de zalm 3 min. op de huid in een tefalpan. Smeer het miso mengsel op de bovenkant en draai de zalm in de pan. Bak 1 min.
- Salade. Snijd de venkel in hele dunne plakjes met behulp van de mandoline of de keukenmachine (magimix).
- Schil de komkommer, snijd in de lengte door en verwijder het zaad. Snijd in dunne plakjes.
- Vissaus, limoensap en suiker mengen tot de suiker opgelost is.
- Meng de venkel,komkommer, vissaus/limoensap/suiker en korianderblaadjes.
presentatie
- Doe wat venkelsalade op het midden van het bord en plaats daar de zalm op.
- Nappeer met een beetje misosaus.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


