
hoofdingrediënten
yoghurt, gemengd rood fruit en basilicum
hangop
1
l
volle yoghurt
5
dl
room
50
g
suiker
yoghurtbavarois
1,2
dl
volle yoghurt
3
bl
gelatine
50
g
eiwit
65
g
witte basterd suiker
5
dl
room
1
st
vanillestokje
basilicumsiroop
20
g
basilicumblaadjes
90
g
kristalsuiker
rood fruit
300
fl
gemengd rood fruit (diepgevroren)
100
ml
aardbeiencoulis
suiker
bereiding
- Hangop. LET OP: METEEN MEE BEGINNEN!!! Laat de yoghurt, in de koelkast, 2 uur uithangen in een passeerdoek die je in een zeef boven een pan hebt gehangen. Klop, als de 2 uur verstreken zijn, de room met de suiker lobbig en vermeng deze met de uitgehangen yoghurt. Zet tot gebruik terug in de koelkast.
- Bavarois. Week de gelatine in ruim koud water. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit. Verwarm 1 dl room en doe hier het vanillemerg bij. Los in deze warme massa de goed uitgeknepen gelatine op.
- Klop de rest van de room (4 dl) met 25 g basterdsuiker lobbig. Klop het eiwit met de rest van de basterdsuiker (40 g) stijf. Voeg als de warme room afgekoeld is de yoghurt, het eiwit en de lobbig geklopte room toe. Giet het geheel in de glaasjes en laat tot gebruik opstijven in de koeling.
- Basilicumsiroop. Kook 1,25 dl water en 80 g suiker tot een siroop. Doe de basilicumblaadjes en 1 ijsklontje in de keukenmachine en voeg al draaiende de siroop toe. Giet de massa door een fijne zeef en laat afkoelen.
- Rood fruit. Breng de coulis aan de kook en los hierin suiker naar smaak op. Neem de pan van het vuur en voeg het fruit toe.
presentatie
- Zet de bavarois op een bordje.
- Leg er een quenelle van de hangop naast.
- Garneer met het rode fruit en de basilicumsiroop.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
120 minuten
wijnsuggestie
Brachetto d’Acqui



