Tussengerecht

Yoghurt-preisoep

menu: februari 2010

14 personen

hoofdingrediënten

50
g
boter
2
st
middelgrote prei
tl
turkse paprikavlokken
1
kl
gedroogde munt
1
st
ei
1
el
bloem
5
dl
griekse yoghurt
dl
kippenbouillon
75
g
boter
olijfolie, peper, zeezout

bereiding

  1. Snijd de prei 2x in de lengte door en snijd in dunne plakjes. (het dikke donkergroene deel niet gebruiken).
  2. Doe boter en olie in een pan met dikke bodem en voeg de prei toe als de boter begint te schuimen.
  3. Voeg na 10 minuten de paprikavlokken en de munt toe. Laat het geheel 20 à 30 minuten zacht stoven tot de prei gaar en zoet is.
  4. Klop in een kom het ei en de bloem tot een gladde massa en roer er dan de yoghurt door. Voeg nu de bouillon toe en roer alles goed door en giet het over de gestoofde prei.
  5. Laat de soep voorzichtig warmen maar laat hem niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Bruine boter. Smelt 75 gr boter in een steelpan en laat goudbruin kleuren. Giet de bruine boter voorzichtig in een schaaltje en zorg dat de donkere deeltjes in de pan blijven.

presentatie

  1. Neem de amusesoepkopjes en doe daar de soep in.
  2. Druppel enkele druppels bruine boter met behulp van een pipetje op de soep.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten