Nagerecht

Yoghurt cheesecake met pistachenootjes en honing

menu: juni 2011

14 personen

hoofdingrediënten

200
g
digestieve biscuitjes
75
g
ongezouten roomboter
4
bl
witte gelatine
1
st
sinaasappels
120
g
kristalsuiker
6
dl
slagroom
5
dl
dikke turkse yoghurt 10% vet
2
el
oranjebloesemwater
3
el
pistachenootjes (ongezouten)
4
el
vloeibare honing
1
st
frambozen

bereiding

  1. Smelt de roomboter. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine en meng de kruimels met de gesmolten roomboter.
  2. Plaats 14 ringen op een bakplaat en bekleed met huishoudfolie. Druk het koekmengsel uit over de bodem van de ringen en zet ± 30 minuten in de koelkast.
  3. Week de gelatine in koud water.
  4. Gebruik rasp (van de schil) en pers de sinaasappel uit.
  5. Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap met de suiker op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost.
  6. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete sap. Neem de pan van het vuur, en laat afkoelen.
  7. Klop in een ruime kom de slagroom door de yoghurt.
  8. Roer het sinaasappelsapmengsel, sinaasappelrasp en oranjebloesemwater erdoor.
  9. Schenk het yoghurtmengsel over de kruimelbodem en zet de ringen afgedekt met huishoudfolie een aantal minuten in de blastchiller (± 10 minuten).
  10. Zet daarna de ringen in de koelkast zodat de cheesecake kan opstijven.
  11. Hak de pistachenootjes middelfijn.

presentatie

  1. Neem een plat bord
  2. Plaats de ring in het midden van het bord.
  3. Bestrooi de cheesecake met de fijngehakte pistachenootjes
  4. Trek diagonaal strepen met de vloeibare honing over de cheesecake en het bord
  5. Garneer met een framboos rondom de cheesecake.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten