
hoofdingrediënten
200
g
digestieve biscuitjes
75
g
ongezouten roomboter
4
bl
witte gelatine
1
st
sinaasappels
120
g
kristalsuiker
6
dl
slagroom
5
dl
dikke turkse yoghurt 10% vet
2
el
oranjebloesemwater
3
el
pistachenootjes (ongezouten)
4
el
vloeibare honing
1
st
frambozen
bereiding
- Smelt de roomboter. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine en meng de kruimels met de gesmolten roomboter.
- Plaats 14 ringen op een bakplaat en bekleed met huishoudfolie. Druk het koekmengsel uit over de bodem van de ringen en zet ± 30 minuten in de koelkast.
- Week de gelatine in koud water.
- Gebruik rasp (van de schil) en pers de sinaasappel uit.
- Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap met de suiker op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete sap. Neem de pan van het vuur, en laat afkoelen.
- Klop in een ruime kom de slagroom door de yoghurt.
- Roer het sinaasappelsapmengsel, sinaasappelrasp en oranjebloesemwater erdoor.
- Schenk het yoghurtmengsel over de kruimelbodem en zet de ringen afgedekt met huishoudfolie een aantal minuten in de blastchiller (± 10 minuten).
- Zet daarna de ringen in de koelkast zodat de cheesecake kan opstijven.
- Hak de pistachenootjes middelfijn.
presentatie
- Neem een plat bord
- Plaats de ring in het midden van het bord.
- Bestrooi de cheesecake met de fijngehakte pistachenootjes
- Trek diagonaal strepen met de vloeibare honing over de cheesecake en het bord
- Garneer met een framboos rondom de cheesecake.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


