
hoofdingrediënten
wontonzakje
14
st
wontonvelletjes (klein formaat)
100
g
kippengehakt
150
g
gamba’s
1
st
sjalot
1
tn
knoflook
1
tl
kikkoman sojasaus
1
el
zoetzure chilisaus
1
st
ei
peper en zout
zoetzure saus
150
g
suiker
1½
dl
azijn
1½
dl
groentebouillon (van poeder)
1
st
sjalot
1
tn
knoflook
1
st
kaneelstokje
1
st
steranijs
2
st
jeneverbes
¼
st
rood pepertje
1
el
tomatenpuree
1
st
limoen (decoratie)
bereiding
- Wontonzakjes: Pel de gamba’s en snijd ze zeer fijn.
- Meng vervolgens het gehakt met het fijngemaakte gambavlees.
- Voeg de fijngesneden sjalot, knoflook, soja- en chilisaus toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de wontonvelletjes uit op het werkblad en bestrijk ze met losgeklopt ei.
- Leg in het midden een hoopje vulling.
- Knijp ze vervolgens dicht en laat ze opstijven in de koelkast tot gebruik.
- Frituur ze voor uitgifte gaar op 180 graden.
- Zoetzure saus: Fruit de gesnipperde ui en de fijngesneden knoflook aan.
- Voeg de suiker toe en laat licht karameliseren op een laag vuur!!
- Voeg de tomatenpuree toe en blus af met warme azijn en bouillon.
- Voeg alle andere specerijen toe en laat rustig een uurtje pruttelen. Roer af en toe in het pannetje en laat zachtjes inkoken.
- Zeef de inhoud en bind eventueel met allesbinder.
- Snijd kleine partjes van de limoen.
presentatie
- Serveer de gefrituurde wontonzakjes op een spiegeltje van saus in een klein wit steelpannetje en leg er een klein partje limoen bij.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


