Amuse

Wontonzakje met zoetzure saus

menu: februari 2012

14 personen

hoofdingrediënten

wontonzakje
14
st
wontonvelletjes (klein formaat)
100
g
kippengehakt
150
g
gamba’s
1
st
sjalot
1
tn
knoflook
1
tl
kikkoman sojasaus
1
el
zoetzure chilisaus
1
st
ei
peper en zout
zoetzure saus
150
g
suiker
dl
azijn
dl
groentebouillon (van poeder)
1
st
sjalot
1
tn
knoflook
1
st
kaneelstokje
1
st
steranijs
2
st
jeneverbes
¼
st
rood pepertje
1
el
tomatenpuree
1
st
limoen (decoratie)

bereiding

  1. Wontonzakjes: Pel de gamba’s en snijd ze zeer fijn.
  2. Meng vervolgens het gehakt met het fijngemaakte gambavlees.
  3. Voeg de fijngesneden sjalot, knoflook, soja- en chilisaus toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg de wontonvelletjes uit op het werkblad en bestrijk ze met losgeklopt ei.
  5. Leg in het midden een hoopje vulling.
  6. Knijp ze vervolgens dicht en laat ze opstijven in de koelkast tot gebruik.
  7. Frituur ze voor uitgifte gaar op 180 graden.
  8. Zoetzure saus: Fruit de gesnipperde ui en de fijngesneden knoflook aan.
  9. Voeg de suiker toe en laat licht karameliseren op een laag vuur!!
  10. Voeg de tomatenpuree toe en blus af met warme azijn en bouillon.
  11. Voeg alle andere specerijen toe en laat rustig een uurtje pruttelen. Roer af en toe in het pannetje en laat zachtjes inkoken.
  12. Zeef de inhoud en bind eventueel met allesbinder.
  13. Snijd kleine partjes van de limoen.

presentatie

  1. Serveer de gefrituurde wontonzakjes op een spiegeltje van saus in een klein wit steelpannetje en leg er een klein partje limoen bij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten