
hoofdingrediënten
1
kg
witlof
2
st
sjalotjes
1
l
gevogeltefond
boter
peper en zout
2
st
eidooiers
2
dl
room
5
pl
ontbijtspek, gerookt
½
bs
peterselie
bereiding
- De bittere kroontjes van de witlof verwijderen. De witlof en sjalotjes fijn snijden en fruiten in wat boter.
- De gevogeltefond toevoegen en 15 minuten gaar koken.
- Daarna pureren.
- Het ontbijtspek uitbakken en op keukenpapier af laten koelen.
- De eidooiers en de room goed mengen en deze aan de hete soep toevoegen vlak voor het uitserveren.
- De soep mag NIET meer koken.
- Eventueel op smaak brengen met peper en zout en wat fond/bouillon.
presentatie
- De soep in kleine amuse kopjes presenteren en afmaken met knapperige stukjes ontbijtspek en garneren met peterselie.
- Eventueel een stukje stokbrood erbij serveren.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


