Soep

Witlofsoepje

menu: september 2008

14 personen

hoofdingrediënten

1
kg
witlof
2
st
sjalotjes
1
l
gevogeltefond
boter
peper en zout
2
st
eidooiers
2
dl
room
5
pl
ontbijtspek, gerookt
½
bs
peterselie

bereiding

  1. De bittere kroontjes van de witlof verwijderen. De witlof en sjalotjes fijn snijden en fruiten in wat boter.
  2. De gevogeltefond toevoegen en 15 minuten gaar koken.
  3. Daarna pureren.
  4. Het ontbijtspek uitbakken en op keukenpapier af laten koelen.
  5. De eidooiers en de room goed mengen en deze aan de hete soep toevoegen vlak voor het uitserveren.
  6. De soep mag NIET meer koken.
  7. Eventueel op smaak brengen met peper en zout en wat fond/bouillon.

presentatie

  1. De soep in kleine amuse kopjes presenteren en afmaken met knapperige stukjes ontbijtspek en garneren met peterselie.
  2. Eventueel een stukje stokbrood erbij serveren.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten