hoofdingrediënten
14
st
zachte geitenkaasjes
10
st
witlof
2
st
appel granny smith
4
st
appel elstar
200
g
groene puy linzen
250
g
gerookt spek in fijne blokjes
14
pl
ontbijtspek
4
dl
kippenbouillon
20
g
kervel
½
st
citroen
aceto balsamico
olijfolie extra vergine
bereiding
- Kook de linzen in de kippenbouillon en laat erin afkoelen.
- Droog de plakken ontbijtspek in de magnetron.
- Bak de spekblokjes net niet helemaal uit en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Maak de dressing:haal de linzen uit de bouillon en maak ze aan met aceto balsamico, olijfolie en de spekjes. Smaak af met peper en zout.
- Haal 28 mooie blaadjes van het witlof voor de garnering.
- Snijd de rest van het witlof in fijne reepjes en maak aan met wat dressing.
- Snijd de Elstar appels ongeschild in fijne reepjes en vermeng met het witlof.
- Maak van de ongeschilde Granny Smith appels pareltjes met een fijne parissienneboor en besprenkel met citroensap.
- Snijd de kaasjes overlangs in tweeën en gratineer ze aan de snijkant onder de salamander.
presentatie
- Leg de witlofappel salade in 2 toefjes op een bord.
- Leg daarop de gegratineerde halve kaasjes.
- Zet tussen de toefjes de witlofblaadjes rechtop en daartussen liggend de gedroogde plak ontbijtspek.
- Garneer met de appelpareltjes en een plukje kervel.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


