Voorgerecht

Witlofappelsalade met geitenkaas

menu: oktober 2007

14 personen

hoofdingrediënten

14
st
zachte geitenkaasjes
10
st
witlof
2
st
appel granny smith
4
st
appel elstar
200
g
groene puy linzen
250
g
gerookt spek in fijne blokjes
14
pl
ontbijtspek
4
dl
kippenbouillon
20
g
kervel
½
st
citroen
aceto balsamico
olijfolie extra vergine

bereiding

  1. Kook de linzen in de kippenbouillon en laat erin afkoelen.
  2. Droog de plakken ontbijtspek in de magnetron.
  3. Bak de spekblokjes net niet helemaal uit en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Maak de dressing:haal de linzen uit de bouillon en maak ze aan met aceto balsamico, olijfolie en de spekjes. Smaak af met peper en zout.
  5. Haal 28 mooie blaadjes van het witlof voor de garnering.
  6. Snijd de rest van het witlof in fijne reepjes en maak aan met wat dressing.
  7. Snijd de Elstar appels ongeschild in fijne reepjes en vermeng met het witlof.
  8. Maak van de ongeschilde Granny Smith appels pareltjes met een fijne parissienneboor en besprenkel met citroensap.
  9. Snijd de kaasjes overlangs in tweeën en gratineer ze aan de snijkant onder de salamander.

presentatie

  1. Leg de witlofappel salade in 2 toefjes op een bord.
  2. Leg daarop de gegratineerde halve kaasjes.
  3. Zet tussen de toefjes de witlofblaadjes rechtop en daartussen liggend de gedroogde plak ontbijtspek.
  4. Garneer met de appelpareltjes en een plukje kervel.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten